Історик каже, що розкрила таємницю пейзажу Мони Лізи

— 10 січня 2011, 15:36

Її теорія базується на нещодавньому відкритті історика мистецтва Сильвано Вінцеті. Мова йде про цифри 2 та 7, які ретельно заховані у кам'яному мості. Глорі вважає, що ці цифри відносяться до 1472 року - саме тоді повінь зруйнувала міст у Боббіо.

"Леонардо додав цифру 72 внизу моста, щоб записати час руйнівної повені на річці Треббія і дати можливість розпізнати цю дату", - каже Карла Глобі, пише The Daily Telegraph.

Леонардо народився у містечку Вінчі у Тускані, але чимало подорожував усе своє життя, працював у Венеції, Римі і Болоньї.

Художник почав малювати Мону Лізу у 1503 чи 1504 році у Флоренції. Більшість істориків вважають, що тло, на якому зображена Мона Ліза є абстрактним.

[L]Також вважається, що на картині зображена донька заможного флорентійського купця Ліза Герардіні. Та, за словами професора Сильвано Вінчеті, керівника італійського Національного комітету з культурної спадщини, це не так.

Нагадємо, вчений виявив у зіницях Мони Лізи ініціали, які вказують на те, що моделлю да Вінчі була якась жінка з придворного почту герцога Людовіка Сфорца, що був покровителем художника і прийняв його на службу в 1482 році.

Та інші експерти вважають, що так звані приховані символи є насправді лише тріщинами, які утворились на картині з часом.

Реклама:

Головне сьогодні