Режисер "Олдбоя" зняв кіно на iPhone

— 11 січня 2011, 16:00

Щоправда, на iPhone знятий новий фільм не цілком, а лише з використанням його камери, яка, на думку Чхан-Ука, створює дивні ефекти.

Крім того, режисер вважає, що смартфон легший, ніж звичайні камери, а використовувати його може будь-яка людина - відео з iPhone регулярно з'являється на сервісах типу YouTube.

До слова, використання настільки "несерйозного" пристрої для зйомок справжнього кіно відбулося вперше - особливо з урахуванням того, що картина з'явиться в південнокорейських кінотеатрах 27-го січня, пише Газета.ру.

Фільм Пак Чхан-Ука називається "Paranmanjang", що означає в перекладі "Життя, повне злетів і падінь". Це фентезійний фільм жахів. Він триває півгодини і розповідає про людину, яка опівночі виловила в річці начебто мертву жінку, яка оживає і називає його своїм батьком.

Бюджет картини склав 150 мільйонів вон (близько 85 тисяч доларів).

Режисер, продюсер і сценарист Пак Чхан-Ук знімає фільми вже близько 20 років. Популярність до нього прийшла після виходу в 2000-му році картини "Об'єднана зона безпеки", а найвідомішим його фільмом став "Олдбой" 2003-го року, що отримав Гран-прі журі в Каннах.

Найближчим часом можливий англомовний дебют Чхан Ука - голлівудський фільм "Кочегар" з Джоді Фостер, продюсерами якого будуть Рідлі і Тоні Скотт.

Реклама:

Головне сьогодні