ТОП-10 найдорожчих антикварних речей України онлайн

Щодня на порталах безкоштовних оголошень з'являється кілька десятків повідомлень про продаж предметів антикваріату. У відповідній рубриці можна знайти посуд, меблі, рідкісні монети і інші, часом зовсім дивні й несподівані речі.

На основі інформації одного з онайлн-порталів було складено рейтинг найдорожчих антикварних речей, які можна купити в інтернеті.

Лідером стало піаніно Gebr. Niendorf віком більше 100 років, яке було передане власникам у спадщину.

Орієнтовна дата випуску музичного інструменту - 1905 рік. Клавіші піаніно зроблені зі слонової кістки, інструмент декорований різьбою по дереву, є два фіксатори для свічників.

Як стверджують власники, піаніно має унікальний номер, на ньому є герб. Інструмент характеризується дуже чистим звучанням, незважаючи на свій вік.

Піаніно Gebr. Niendorf

Оголошена вартість за музичний антикваріат - 160 000 гривень.

На 2 місці розмістилися дві порцелянові вази кінця 19 століття висотою 53 сантиметри з підставками.

Дві фарфорові вази кінця 19 сторіччя

Вази були вироблені в Германії на фабриці Potschappel, Carl Thieme мають відповідне клеймо. Прикрашені майстерні ручним розписом в стилі Мейссен. Власник продає вази за 134 300 гривень.

Третє місце розділили золоті коронаційні годинник чемпіона Старого і Нового світу з покеру 1869 року, а також годинник Patek Philippe кінця 19 століття з брендом знаменитого французького кутюр'є. Вартість кожного годинника - 120 000 гривень.

Четверту сходинку експерти віддали дубовій шафі 19 століття в стилі Наполеонівський Ампір.

Шафа зроблена на меблевій фірмі DRP, має відповідне маркування, індивідуальний номер і підписана майстром, а також прикрашена різьбленням по дубу. У 2010-му році шафа була відреставрована. Продають її за 120 000 гривень.

5 місце дісталося золотому годиннику для банкіра 1860-го року з девізом "Бережи таємницю коду" і Кулібінському годиннику з загадкою середини 19 століття зі срібла. Вартість кожного годинника - 80 000 гривень.

Годинник для банкіра 1860-го року з девізом "Бережи таємницю коду"

На шостій сходинці - церковна книга (Святослов), що належала російському письменнику Бєлінському (за твердженням автора оголошення).

Святослов
Святослов має водяні знаки, а також відбиток герба у нижньому кутку сторінки у вигляді двох овалів один в іншому з інтервалом в 15-30 сторінок. Вартість - 80 000 гривень.

7 місце посіло оголошення про продаж годинника початку 19 століття ("Годинник Жозефіни"), покритий емаллю і різьбленням. Вартість - 64 000 гривень.

8 місце - французька шпага вищих морських чиновників періоду Другої Імперії (1852 - 1870 рр.).Шпага в ідеальному стані, прикрашена позолотою і перламутром. Вартість -28 000 гривень.

На 9 сходинці оголошення про продаж ікони "Шлюб в Кані Галілейській" (дерево, левкас, темпера, позолота).

Ікона розміром 36 х 28 см в хорошому стані (після реставрації). Сюжет ікони - перше чудо, здійснене Христом. Він попереджає свою матір, "що ще не настала година Мій", але на її прохання не відмовляється допомогти нареченому. Богослови вважають, що своєю присутністю на весіллі та вчиненням під час нього свого першого чуда Ісус Христос встановив і шлюбу освятив таїнство. Вказана вартість ікони - 28 000 гривень.

Ікони "Шлюб в Кані Галілейській"

10 місце: фізгармонія виробництва Австрії 1861 року. Вартість 25 000 гривень.

За матеріалами Slando

Фото "Сегодня", Slando

Реклама:

Головне сьогодні