Українцям пропонують створити портрет художниці Кендіс Брайтц

— 21 січня 2011, 17:57

Художниця звернулася до всіх українців із пропозицією взяти участь у створенні її "збірного портрету", що стане одним з центральних елементів виставки під назвою "Кендіс Брайтц: ТИ + Я".

Виставка, яка відкриється в PinchukArtCentre 12 лютого, також представить фото та відеороботи, створені художницею з 2005 року.

"Мене завжди цікавили портрети митців виконані іншими художниками. Моя пропозиція взяти участь у цьому проекті - це пропозиція знайомства та насолоди від творчості широкого кола митців і творчих людей України, в дусі креативного діалогу. Я вважаю, що виставка буде неповною, якщо я не створю нову роботу спеціально для України",- зауважила Кендіс Брайтц.

Художниця підкреслила, що запрошення до участі в проекті стосується не тільки тих, хто вважає себе професійними художниками, воно також стосується студентів мистецьких вишів, ремісників, стилістів, фотографів зі світу моди, дизайнерів, архітекторів, флористів, музикантів, письменників, поетів та інших, хто бажає зробити внесок у вигляді портрету.

Звертаючись до всіх потенційних учасників проекту, Кендіс відмітила абсолютну демократичність та свободу вибору жанру та засобів його реалізації:

"Я запрошую вас створити мій портрет, стиль та спосіб виконання якого ви обираєте на власний розсуд. Вам вирішувати, яким чином ви хотіли б зобразити мене. Чи буде цей портрет натуралістичним чи абстрактним... Чи буде він сюрреалістичного стилю чи від нього віятиме соціалістичним реалізмом... Чи буде мій портрет виконано вугільним олівцем чи милом, олійними фарбами, чи буде він з глини, деревини, емалі, сталі, звуку, світла, відео, тексту, скла, шоколаду... чи з абсолютно нового і невідомого матеріалу... Чи буде це робота, яка візуально зображає мою зовнішність, чи, можливо, це буде вірш або коротке оповідання, яке опише мене словами чи звуком без зображення...".

По закінченню виставки в PinchukArtCentre частина робіт, відібраних зі всіх представлених портретів, увійде до фінальної композиції, котра і надалі виставлятиметься в різноманітних музеях та арт-інституціях світу. Кендіс Брайтц, у свою чергу, створить і передасть у власність відеопортрет кожного з авторів, роботи яких будуть відібрані для фінальної композиції.

Регламент подачі робіт:

Прийом робіт від українських художників розпочнеться у приміщенні PinchukArtCentre 31 січня 2011 р. і буде відбуватися за таким графіком:

31 січня - 8 лютого 2011 р. прийом робіт щодня з 10:00 до 15:00

У період з 14 лютого до 21 березня 2011 р. роботи будуть прийматися лише по понеділках з 10:00 до 15:00.

28 березня 2011 р. PinchukArtCentre повідомить художників, чиї роботи були вибрані для формування "Автопортрету". Повідомлення буде відправлене на контактну електронну адресу художника, вказану у договорі під час його підписання.

Вимоги до робіт, що подаються:

Для того, щоб робота стала частиною виставки у PinchukArtCentre, під час її творення необхідно звернути увагу на просторове обмеження приміщення: для того, щоб роботу без пошкоджень підняти/занести до призначеної для експозиції кімнати, габарити роботи не повинні перевищувати 2 х 2 х 1 м, а вага - не більше 100 кг.

PinchukArtCentre залишає за собою право відмовити у залученні роботи до проекту у момент її доставки у приміщення центру у випадку, якщо параметри роботи не відповідають практичним можливостям виставкового приміщення чи певним чином порушують систему безпеки PinchukArtCentre.

Всі учасники проекту зобов'язані підписати контракт по факту доставки робіт. В ньому буде оговорено відповідальність сторін - на випадок, якщо робота буде пошкоджена/вкрадена/загублена під час виставки. Такий контракт буде передано командою PinchukArtCentre у момент передачі роботи на експозицію, і його підписання є обов'язковою умовою залучення роботи до експозиції.

Учасники повинні самостійно забезпечити доставку арт-роботи до PinchukArtCentre і покрити усі пов'язані з цим витрати.

Реклама:

Головне сьогодні