"Поцілунок" Клімта визнали найромантичнішою картиною

— 15 лютого 2011, 18:03

Картина "Поцілунок" австрійського художника Густава Клімта виявилася найбільш романтичним художнім твором за даними сайту overstockArt.com, який торгує репродукціями.

У День всіх закоханих, 14 лютого, саме цю картину переглядало більшість відвідувачів ресурсу, пише Лента.ру з посиланням на Artdaily.

Рейтинг був складений за даними відвідуваності галереї романтичних картин на сайті. Всього було проаналізовано три мільйони переглядів, і результат аналізу показав, що більше третини відвідувачів (37 %) кликали на "Поцілунок" Клімта.

"Поцілунок" був написаний Клімтом в 1907-1908 роках і вважається однією з найбільш відомих картин художника. Полотно зберігається в галереї Бельведер у Відні.

На другому місці рейтингу опинилася картина "Танець в місті" П'єр-Огюста Ренуара, на третьому - "Коханці" Пабло Пікассо.

Примітно, що більшість художників представлено в списку двома картинами (Ренуар, Пікассо, Клімт і Шагал). Крім них до десятки найбільш романтичних картин потрапили роботи Ван Гога і Матісса.

Представник ресурсу overstockArt.com заявив, що "Поцілунок" Клімта неймовірно популярний у відвідувачів: у 2010 році репродукції цієї картини посіли третє місце за підсумками продажів.

Реклама:

Головне сьогодні