Аксесуари до весни – три пари взуття, дві сумочки і одна парасоля

Сезонна активізація жіночої пристрасті до аксесуарів з весняним роздяганням лише розпалюється.

Повісивши до шафи важкі обридлі за зиму дублянки і шуби, важко відмовитись від нової пари легкого взуття чи охайної сумочки, тим паче при такому їх розмаїтті. Адже товари для красивого життя стають ще привабливішими.

Саме час бути на висоті та оновити взуттєву шафу туфлями на високих підборах, записник і телефон перекласти у нову сумочку, а до скриньки з прикрасами підкинути кілька нових кольє і браслетів.

Взуття як з подіуму

Взуттєвий девіз цієї весни: "Чим вище, тим краще!".

Від шпилястих ботильйонів справжня модниця точно не зможе відмовитись. Ботильйони і черевики підняті на високу танкетку, що сягає аж п'яти сантиметрів, а каблуки дуже потоншені.

Носитимуть таке взуття з короткими спідничками, що візуально ще більше видовжує ноги, з діловими та офіційними спідницями-міді, з вузькими джинсами-легінсами. В такому випадку калоша, що має розріз на щиколотці, може прикривати більшу частину підбору.

Сексуальність знову стає доступною і масовою. У височенному взутті дівчата схожі на моделей з подіумів, а завдяки танкетці - на шоу-танцівниць. Але щоб вільно і природно ходити на 15-сантиметрових ботильйонах, доведеться все-таки опанувати певні навички.

Інша справа - мокасини на пласкій підошві. Звиклим до комфортної ходи дівчатам дизайнери запропонують як звичні мокасини з тонкої шкіри чи замші, так і новинку жіночої моди: оксфорди - взуття, шите на подобу до чоловічих туфель. У таких парах поєднують шкіру із замшею, текстилем, лаковою шкірою. Сполучають і кольори.

Довгі шифонові сукні можна вдягати з армійськими чоботами з товстої шкіри на танкетці. Це найкраща пара для зручного пересування весняним бездоріжжям. А поєднувати жіночні сукні з грубим взуттям можна без жодних вагань: зараз нікого не здивуєш масивними чобітьми чи черевиками навіть під коктейльну сукню.

Допустимо взуватись цієї весни у текстильні кеди під пишну спідницю у стилі 50-х років чи короткі брючки. Вони майже такі, як взуття для занять тенісом чи гольфом, що вважаються аристократичними видами спорту. Тож зроблено чергову спробу долучитись до цієї елітарності через пару модних шузів.

Увійдуть в моду туфлі. Класичні закриті туфлі зі скругленим носиком оснащують високими шпильками.

Особливість взуттєвих тенденцій на класичні туфлі в тому, що вони мусять бути найсміливіших кольорів, а не лише стандартні чорні, сірі чи бежеві. Туфлі можуть контрастувати з ансамблем одягу, але нехай це буде блакитна, синя, червона, жовта, салатна чи помаранчева пара.

Орієнтуючись на свіжу тенденцію до поп-арту в моді, дизайнери пропонують різнокольорове взуття і пари взуття різного кольору. Воно може здаватись розпарованим, тож поведінка високого блондина в жовтому черевику з кінофільму не здаватиметься тепер настільки незграбною.

А от взуття з невиправдано червоною а-ля Лабутенівською підошвою вважається виявом дурного смаку і не вітається.

Серед матеріалів як завжди популярна шкіра, товста цупка шкіра, шкіра з лаковим покриттям, зустрічаються моделі з атласу, а також вовняні черевички і навіть резинові та пластикові.

Ноу-хау сезону стануть захисники підборів. Ці практичні прикраси вдягаються на каблук і закривають майже весь задник і п'яту.

Це доволі корисні для наших непередбачуваних вулиць деталі, до того ж фантастично принадних форм і матеріалів: їх виготовляють з пластику фантазійних форм, металу, прикрашають пір'ям чи камінням, текстильними квітами. Ця дрібничка може перетворити ваше взуття на зовсім іншу пару чи звичне повсякденне обернути на вечірнє.

Не на босу ногу

До взуття навесні носитимуть колготи у візерунки, крапинки, з імітацією шву позаду. Існують і більш складні графічні малюнки, смужки, анімалістичні забарвлення, з ефектом візерунків хною, з імітацією панчіх.

Під відкрите взуття можна носити легінси з підп'яточником. Їх актуально вдягати поверх взуття, на зразок гамашів.

Взуття на низьких підборах носять з товстими шкарпетками з відворотом чи високими гольфами.

Підвищена увага до вишуканості і сексуальності повертає у моду таку пікантну деталь жіночого гардеробу, як панчохи без мережива і силіконової вставки, які треба пристібати на пояс. Щоб почуватися справжньої сучасною жінкою, доведеться знову вдягати пояс для фіксації панчіх, як це робили ще американські товаришки наших бабусь.

Сумочки для It girls

Цієї весни в моді невеликі та цупкі сумочки. Це вже не клатчі, хоча вони й тримають форму, виготовляються переважно з грубої шкіри та дуже різняться за формами: прямокутні на магніті, як гаманці на металевій застібці "поцілунок", навіть мініатюрні версії славнозвісної "Біркін".

У сумочках поєднують шкіру і текстиль, їх прикрашають ремінцями, шкіряним плетінням, металевими ланцюжками і додають довгу шлею через плече. Або їх можна носити в руках чи за невелику петельку як браслет.

Якщо ж маєте необхідність у сумці більшого розміру, обирайте цупкі квадратні форми на зразок торбини чи пакету. В такій розмістяться не лише предмети щоденної необхідності, але й ділові папери, і навіть невеликий лептоп чи планшетний комп'ютер.

Адже останнім часом зручні в повсякденній роботі гаджети стають масивнішими за розмірами і займають все більше простору у дамських сумочках.

Аналогічне туфлевій моді веселкове захоплення спіткає і сумочки - вони також різнобарвні. Не варто лякатись кольору. Найкращими весняними варіантами стануть червоні, руді, зелені, блакитні і фіолетові сумочки.

Для вечора, коктейлю чи дискотеки якнайкраще підійдуть металеві сумочки-коробки на ланцюжку з готовим відділенням для грошей, кредиток і дзеркальцем. Нічого зайвого на танці не беріть.

Хустки, шарфи... і парасоля

Вітайте щорічну весняну тенденцію до шовкових шарфів і хусток. Нові способи зав'язування дозволяють носити їх як бант на шиї, як шалик, пов'язувати навколо обличчя як хустку, вдягати на тонкі водолазки як топ, чи навіть носити як торбину.

А от пофарбування шовкових хусток стає більш стриманим. Навіть завжди строкаті хустини від Гермес більше балують графічними мотивами, ніж соковитими кольорами.

Про що легко забути до весни, так це про модні парасолі. Про них згадуєш зазвичай тоді, коли вже трапляються перші весняні грози. Тож прикупіть заздалегідь наймоднішу в цьому сезоні парасолю з тканини зі срібним металевим напиленням. З таким ультрасучасним аксесуаром вам зможе позаздрити навіть Мері Поппінс з майбутнього.

Капелюшки

У моду повертається традиція носити капелюшки. Сучасні капелюшки - це скоріше оздоба або прикраса на обідку. Сьогодні для цього годиться в основному квітка або гілочка збоку, пір'я, маленькі лялькові капелюшки, високі корони з текстилю. Для відважних дівчат це широкі масивні обідки з камінням чи зі шкіри і металу.

Носитимуть і капелюхи у звичному розумінні. У відгомін тотального захоплення божевільним капелюшником із Бартонівської "Аліси в країні чудес" фаворитом сезону стане текстильний капелюх з високою тулією. Стилісти радять його попередньо прим'яти для цілковитої схожості.

Іншою крайністю стануть широкополі капелюхи з бавовни, віскози або шовку. Їх також креативно мнуть і навіть згинають у дивовижні форми. Жодних прикрас у вигляді стрічок, квіточок на них бути не повинно.

Маленькі фетрові шляпки, хоча б і мали опинитися у гардеробах справжніх леді, але не потрапили у тренди.

Вбрання для оксамитових ручок

У моді на рукавички повно контрастів. Лайкові окраси ніжних жіночих ручок мусять бути або занадто довгими, щоб закривати ледь не всю руку навіть у призбореному вигляді; або занадто короткими, щоб ледь триматися на пальчиках і відкривати майже всю зовнішню поверхню руки для захоплених чоловічих цілунків.

До того ж актуальні мітенки без пальчиків зі шкіри. Їх доречно вдягати зі шкіряними курточками. Під інший одяг вони мають за кольором повторювати наряд.

Згадають і про такий предмет як нарукавники. Простий аксесуар щедро і безсоромно прикрашають: бантики, металеві клепки і люверси, шнурівка, бахрома зі шкіри - все це вітається. Лише не захоплюйтесь хенд-мейдом: валяні оздоби і штучні квіти не на часі.

Приємні дрібнички

Серед прикрас обирайте масивні металеві браслети-манжети, довгі кольє і ланцюжки з металу, прикраси з чеського бісеру і каміння: браслети, кольє, погруддя з бісерною бахромою, обідки з оздобами, брошки, прикраси на взуття.

Таке розмаїття більш притаманне молодіжному стилю та за умови відсутності перенасичення костюму.

До прикладу, якщо на вас вдягнуто саму лише футболку, куртку і джинси, тоді сміливо чіпляйте на себе побільше металевих прикрас, кольє зі шкіряною бахромою у вигляді спагеті, бархатку навколо шиї тощо.

Якщо ж ви є прихильницею строгого стилю в одязі, можна обмежитись лише невеликими кругленькими сережками на гвіздках, тонким ланцюжком або одним-єдиним браслетом.

Тіні, рум'яна, помада...

Дівчата, пийте вітаміни і фарбуйте губи у яскраво-червоний колір! Адже найперша порада щодо зовнішнього вигляду навесні - це свіжий бадьорий вигляд.

У моді здоровий рум'янець. Уникайте на обличчі різких неприродних кольорів, як то блакитні тіні, зеленкуваті або геть руді брови, перламутрова помада фіолетового відтінку. Не користуйтесь пурпуровими тінями. Ненатуральним буде окреслення губ темним олівцем і чіткий виведений тонкий контур брів. Але стрілки на очах - саме те.

Волосся можна фарбувати майже у будь-який колір. Головне - без синіх і фіолетових відтінків. Тож тюбик фарби кольору воронячого пера краще відкласти на потім. Якщо збираєтесь робити завивку - то краще легку і з крупними кучерами. А загалом носіть охайні зачіски, ретельно укладені. Навіть розтріпане волосся має бути в "організованому хаосі".

Неактуально цієї весни!!!

Високі черевики і ботфорти, товсті високі підбори, великі сумки і баули у спортивному стилі, фетрові капелюхи, текстильні рукавички, пластикові прикраси, довгий нарощений манікюр, блідий нездоровий вигляд і бліді губи зокрема, неприродний колір волосся.

У статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів BEVZA, Prada, ZARA, Thomas Wylde, Reece Hudson, Аdidas Originals

Реклама:

Головне сьогодні