Салют, Жюльєн Дассен!

Про те, що у Джо Дассена є співочий син у Києві і не підозрювали. Навіть для багатьох прихильників французького шансону, які прийшли послухати мюзикл "Салют, Джо Дассен", присвячений творчості французької зірки, це стало відкриттям. Хоч Жюльєн зробив вже кілька мюзиклів про тата. Сам їх продюсував і виконував відомі хіти. Разом із старшим братом Джонатаном він володіє авторськими правами на пісні Дассена. У рідній Франції його запрошують на телешоу та концерти, де згадують батька, а по світу Жюльєн гастролює, переспівуючи його пісні.

Для української преси приліт сина Дассена став непомітним - звичного штурму зіркового тіла в Борисполі не було. До Києва Жюльєн разом з рештою учасників мюзиклу прилетів з Москви, де вже показали "Салют".

Він довго вибачався за своє незнання англійської, відпросився покурити після перельоту, а потім відповів на питання, хоч його менеджери усіляко берегли підопічного від спілкування.

- Жюльєн, ви вже виступили з концертом в Одесі - на історичній батьківщині вашого прадіда. Що сподобалося вам в цьому місті?

- Ви знаєте, я просто щасливий, що я тут в Україні. Моє серце прискорено б'ється, бо мої пращури були з Одеси.

- Ви зробили вже кілька шоу-програм, присвячених батькові. 2 роки тому виступали в Москві з програмою "Жив, був Джо Дассен", а тепер привезли "Салют, Джо Дассен". У чому різниця?

- Ми привезли цілісний спектакль, присвячений життю і творчості батька.

- Чи є у вас власні пісні?

- Так. Вже є. Цією весни будуть.

Про інтимне Жюльєн відповідати соромився, червонів і розгублено озирався на продюсерів.

У свої 30 років Дассен неодружений і раніше в інтерв'ю зізнавався, що у нього було нерозділене кохання. На допомогу Жюльєну прийшла його тур-менеджер. Мовляв, він стомився і йому важко відповідати на такі питання. Інтерв'ю швидко закінчилося. Вже потім вона розказала, французькі зірки приховують особисте життя. У Жюльєна є дівчина, але на людях вони навіть не дозволяють тримати одне одного за руку. А ще він дуже сором'язливий, як батько.

Про тата Жюльєн майже нічого не знав. Джо Дассен помер, коли він ще був немовлям. Тому що приховується за незмінним білим костюмом шансоньє Дассена дізнавався від близьких та друзів батька. Він спеціально досліджував його музичну творчість. І до тридцятої річниці смерті батька вирішив поставити мюзикл за популярними хітами Джо Дассена - уривки інтерв'ю, кадри телевізійних передач та сімейними фото вплели в сценографію шоу у ретро-стилі. Три десятка пісень виконують - солістів французьких та італійських версій мюзиклів "Нотр Дам де Парі" та "Ромео та Джульєтта".

Серед чоловіків-виконавців глядачі протягом усього концерту намагалися угледіти сина Джо Дассена. Особливо нетерплячими були жінки, які Джо Дассена ще пам'ятають за життя:

Ось отой у коричневому костюмі дуже на нього схожий. Джо Дассен також у костюмах виступав. І посмішка у нього така ж.

Та ні. Це мабуть той кучерявий. Дассен також був із хвилястим волоссям. Красунчик!

Жюльєн вийшов на сцену вже під завісу, щоби сказати кілька слів про батька і затягнути з ним відомий "Салют" у віртуальному дуеті. І потім з'явився на поклін як продюсер і автор ідеї мюзиклу. Зала плескала стоячи.

"У мене було бажання співати, розділити кілька слів з моїм батьком, щоби віддати йому належне, я опинився на сцені. Але цього дуже мало, щоби вважати мене артистом цього спектаклю", - зауважив Жюльєн Дассен.

Фото з офіційного сайту Жюльєна Дассена

Реклама:

Головне сьогодні