Тест

Американська мрія Андре Тана та геймерська колекція Ірини Каравай

Показ Андре Тана нагадував демонстрацію речей, які можна сміливо вдягати вже зараз, не очікуючи настання осіннього сезону. Дизайнер запевняє, що створив колекцію в перших числах січня, після розповідей друзів про відпочинок у горах та Майямі

Їм так не сподобалося тягати за собою дві валізи: одну з теплими речами, а іншу з літніми.

"Ось би знайшовся такий дизайнер, який зміг би зробити одяг одночасно і зимовим, і літнім!" - мріяли друзі за переповідкою самого майстра. "І я зголосився бути таким дизайнером", - розповідає в самозахопленому пориві Андре Тан.

У одязі Тана завжди багато трансформерів і додаткових деталей - все відстібається або інакше вдягається. Дизайнер хвалиться тим, що, купуючи одну сукню, клієнтка отримує одразу шість речей.

Ще ця колекція стала першим експериментом Андре у використанні квітчастих тканин власного дизайну.

Андре Тан представив свою другу лінію. "Коли ти випускаєш щось нове, то приділяєш йому максимум уваги", - пояснює балакучий дизайнер.

Варто сподіватись, що й за ціновою політикою речі від Тана відповідатимуть другій лінії. Сам дизайнер обіцяє, що найдорожче пальто з колекції коштуватиме до 2 500 грн.

Великі сумки, каптури окремою деталлю, шарфи-мебіуси і сонячні окуляри власної лінії - саме на деталях акцентував увагу молодий дизайнер. Адже вже зовсім скоро Андре плекає надію продавати свої аксесуари в Америці.
Активний молодик встигає не лише випускати дві лінії одягу щосезону, розробляє капсульні колекції для київських концепт-сторів, а також встигає зніматись у передачах на телебаченні.

"Я в першу чергу дизайнер, - пояснює Тан. - Тож участі в талант-шоу не братиму. Хоча й запрошують".

Не так натхненно виглядала після свого показу Ірина Каравай. В попередні рази вона вельми охоче ділилася навіть секретами пошиття костюмів та особливостями обробки, а тепер оживилась лише на згадці про 8-бітну ігрову приставку.
Тут і далі - колекція Ірини Каравай
Ірина взяла за основу тему комп'ютерних приставок з минулого, і розвила тему 8-бітної піксельної графіки на своїх сукнях, розбавивши її народними мотивами вишиванок.

Квадратурні форми проглядалися всюди: від геометричних жилетів до оздоблювальних бантиків квадратної форми на жакетах.

Чорна графіка багато в чому схожа на попередню колекцію Лілі Літковської. Але були тут як прості лаконічні маленькі чорні сукні, так і насичені різнобарвні варіанти. Та кольором наступного сезону все ж таки залишається рудий - він тут грає першу скрипку.

"Ми не використовували орнаменти, щоб розбавити мінімалізм. Я, здається, не той дизайнер, який працює в чистому мінімалізмі", - пояснила втомлена дизайнерка.

Що Каравай справді вдалося, то це серія елегантних жіночних пальто гарного крою і посадки. Їх можна сміливо вдягати восени, і навіть носити за теплої зими.

Не обійшлося без технічних моментів - під час показу звук час від часу зникав, хоча для музичного супроводу використали все ті ж 8-бітові музичні семпли.

Місце проведення - "Мистецький Арсенал", м. Київ, вул. Лаврська, 12-14

Усі фото Дмитра Ларіна

Фоторепортаж з червоної доріжки читайте на TabloID