Асексуальна мода від Лілі Літковської та естетичний авангард Федора Возіанова

Дизайнери "нового духу", як прийнято називати їх на Українському Тижні Моди, показали цього разу аж занадто концептуальні колекції.

Федір Возіянов представив пальто чоловічого крою, жакети в поєднанні з шифоновими сукнями, плащі сірих відтінків з болоневими каптурами, але з цілком незвичною подачею: монотонний показ-інсталяція створював заспокійливо-гіпнотичний настрій, хоча й виглядав вельми претензійно для українського подіуму.

"Маю сподівання, що вам не було нудно!" - підсумував завбачливий Федір, вже не новачок в дизайні одягу.

Стиль Возіанова справді для абсолютно самодостатніх жінок. "Мій одяг не прагне затьмарити його володарку", - висловився скромний дизайнер стосовно одноманітності силуетів одягу та тьмяної кольорової гами.

Тут і далі колекція Федора Возіанова

Фінальним виходом показу стала рожева сукня, наповнена повітряними кульками. Її демонструвала чорношкіра супермодель Джі Дієнг, яка завітала до України з благодійним проектом, і за словами дизайнера "люб'язно зголосилася вийти на подіум".

Нинішню колекцію Федір Возіанов відшив за три тижні, що вважає стандартним строком для створення колекцій, і вже встиг показати її в Мілані.

Речі від майстра коштують доволі дорого навіть у співвідношенні з іншими світовими брендами, хоча його ім'я маловідоме на українському модному просторі.

Якщо Федір Возіянов довго і наполегливо б'ється за іноземні фешн-ринки, і лише відтепер розгледів нарешті перспективи для себе в Україні, то Ліля Літковська світиться на українському подіумі від самого початку своєї професійної діяльності.

Ліля не здивувала чимось особливо новим: використані її улюблені мішкуваті силуети, V-подібне оформлення зрізів. Серед новинок волохаті сукні, аналогічне возіянівському поєднання грубої вовни і тонкого шифону. А моментом креативу стали насунуті на очі дівчат чорні фетрові капелюшки: дефілювали дівчата майже навмання.

Тут і далі - колекція Лілі Літковської

Ліля впевнена, що сучасній жінці немає необхідності підкреслювати свою сексуальність. Тому натхнення дизайнерка черпала у східних жінок.

Саме в цій колекції Ліля проявилася більше як стиліст, ніж як креативщик, чого саме від її показу щоразу очікують в недозованих кількостях.

У фіналі дефіле ми побачили все ту ж іноземну модель у схожому рожевому вбранні. Така пікантна обставина викликала жваве обговорення - це скидалося на спеціальний проект із залученням українських дизайнерів. Але Літковська утрималась від коментарів, попередивши, що поки не має права розголошувати усіх подробиць такого невипадкового збігу.

"В будь-якому випадку, відтінок рожевого в нас із Федором різний", - знайшлась спантеличена Ліля, хоча за хвилину до цього запевняла, що не бачила попереднє шоу і не уявляє ту саму аналогічну сукню, про яку питають.

Літковська також не продає свої речі дешево, адже вважає їх надто затратними по виготовленню. На цій ниві навіть виникли труднощі у перемовинах з європейськими байєрами.

Нинішню колекцію пробивна українська дизайнерка вже не встигає представити на інших подіумах.

Місце проведення - "Мистецький Арсенал", м. Київ, вул. Лаврська, 12-14

Усі фото Дмитра Ларіна

Фоторепортаж про публіку модного показу читайте на TabloID

Реклама:

Головне сьогодні