Колекція Михаїла Вороніна: стабільність - ознака майстерності?

Михаїл Воронін не частий гість на Українському Тижні Моди. Як шуткує сам майстер: "Щоб бути бажаним гостем, варто не набридати своєю постійною присутністю."

Торговий дім Voronin презентував три лінії одягу: ділову класику, молодіжний напрямок з осучасненими фасонами та вечірню лінію смокінгів; а також нову для марки жіночу лінію.

Тут і далі - колекція Михаїла Вороніна. Усі фото Дмитра Ларіна

Чоловіча і жіноча лінія цього разу були представлені порівну у варіантах-компаньйонах.

Чоловічі костюми в колекції якісно виділялись хорошою посадкою. Якісний пошив добре прослідкувати у моделях з шовкових та блискучих тканин. А від жіночої лінії явно віяло нафталіном - дуже вже старомодно виглядали брючні костюмчики із приталеними короткими жакетами. "Над підготовкою жіночої колекції ми працювали два роки," - пояснює власне бачення метр.

Жіноча лінія у продажу з'явиться вже через півтора місяці. Воронін обіцяє також часту зміну фасонів.

Михаїл Воронін вже не розробляє одяг особисто. Цим займається молода інтернаціональна команда конструкторів з американським, німецьким та українським досвідом на чолі з дочкою Ларисою, але під суворим наглядом літнього модельєра. В будь-якому випадку справа всього життя залишатиметься в родині, а накопичений досвід перейде у спадок.

"Костюмчик від Вороніна" - це шляхетний одяг, він не кожному по кишені, хоча, за словами очевидців, і носитиметься років зо двадцять. Нині ціна такого задоволення стартує від 500-700 доларів.

Дизайнер, конструктор та бізнесмен впевнений, що майже 50% дорослого чоловічого населення країни таки вдягаються від Вороніна.

Колекція іменитого дизайнера символічно закриває тиждень моди в Україні.

Всі, хто прийшов на показ, отримали справжнє задоволення від дефіле. Особливо радів чомусь скульптор Олег Пінчук у першому ряду, підстрибуючи і посилаючи повітряні поцілунки моделі з великими "очима".

На уклін до гостей вийшла молода команда торгового дому, сам же Михаїл Львович сидів у першому ряду і був на показі всього лише глядачем. Майстер виглядав доволі стомлено і виснажено.

Привітати Вороніна з показом примчала навіть голова оргкомітету Українського Тижня Моди Ірина Данилевська. Для неї завершальна для весняного тижня моди колекція дослівно стала "не крапкою, а знаком оклику!"

Михаїл Львович двічі став героєм за останній тиждень. Про нього ще й книгу написали біографічного характеру, презентація якої відбулася у широкому колі друзів, клієнтів та вчителів Михаїла Вороніна, серед них завітав і сам основоположник української швейної справи Володимир Несміян. Тож усі, хто досі не ознайомився з творчою долею людини, яка шила чоловічі костюми ще за часів соціалізму, можуть проглянути книгу під авторством Алекса Штрая.

Усі фото Дмитра Ларіна

Місце проведення - "Мистецький Арсенал", м. Київ, вул. Лаврська, 12-14

Читайте також репортаж на сайті ТаблоID: Дочка Тимошенко, Кільчицька і Корогодський "закрили" Fashion Week

Реклама:

Головне сьогодні