Мінкультури запевняє, що Мась на бієнале відправило не воно

— 24 березня 2011, 17:19

"Міністерство культури не займалося відбором учасників. За згодою з організаторами бієнале ми делегували цю функцію Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв, призначивши його директора Віктора Сидоренка комісаром, який відповідає за організацію і презентацію української експозиції на 54-й Венеціанському бієнале", - зауважив міністр культури Михайло Кулиняк в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

За словами чиновника, саме Сидоренко й прийняв рішення обрати проект Оксани Мась "Гентський вівтар. Друге відтворення".

"Особисто я вважаю, що цей проект гідний представляти не лише сучасне мистецтво нашої країни, але і традиційне, оскільки в ньому використані традиції української писанки. Гентський вівтар, створений у 1432 році і який вважався першим твоором епохи Відродження, Оксана Мась відтворила з яєць, розписаних зображенням гріхів, страхів і всього того, чим людина замінила собі бога: бренди, моделі, марки машин", - зауважив міністр.

Кулиняк також розповів, що попри проекта Оксани Мась, свої експозиції на бієнале представлять і PinchukArtCentre і ще кілька художників.

"Міністерство оплачує оренду виставкових майданчиків. Оскільки за умовами бієнале проекти мають експонуватися півроку, вартість оренди складає 1-1,5 мільйони гривень. Для покриття решти витрат учасники проекту мають шукати спонсорів", - додав міністр.

Реклама:

Головне сьогодні