Прем’єри тижня: Пасхальний кролик та холостяцький тиждень

Від 21 квітня на українських екранах демонструються: анімаційна комедія "Гоп" Тіма Гілла, комедія "Безшлюбний тиждень" братів Фарреллі, фільм жахів "Астрал" Джеймса Вана, трилер "Сховище" Манса Марлінда та Бьорна Стейна та комедія "Весілля за обміном" Дмітрія Ґрачова.

Всі шаленіють від Пасхального кролика

Стрічка "Гоп" розповідає про пригоди Пасхального кролика, який раз у рік розносить дітям усієї планети великодні кошики з крашанками. Згідно фільму, тих кроликів, виявляється двоє, і живуть вони на острові Пасхи. Старий тато-кріль пишається своєю роботою, а от його юний нащадок на ім'я К.В. мріє про кар'єру барабанщика. Однієї ночі він тікає з дому і вирушає до Голлівуду.

"Гоп"

У першу ж ніч "самостійного" життя, кролика збиває машиною Фред - неприкаяний син багатих батьків, який заробляє собі на життя, доглядаючи чужих собак, доки їхні хазяї у від'їзді. Спочатку хлопця лякає балакучий та гіперактивний кролик, який какає цукерками "морський камінець", та згодом вони стають найкращими друзями.

Фред допомагає своєму пухнастому товаришу виступити на шоу талантів Девіда Гесселгоффа, і той запрошує обдарованого кролика у свою передачу. К.В майже досяг успіху, проте його батько не зміг змиритися із втечею сина, і послав кролячий супердесант, аби повернути його додому. Тим часом на острові Пасхи назріває куряче повстання: гігантське курча Карлос прагне захопити владу над Великоднем і встановити диктатуру ціп.

Режисер картини Тім Гілл був постановником "Елвіна та бурундуків", і у стрічці "Гоп" він знову повернувся до теми дружби людей із розумними та музично обдарованими звірятами. Як і в "Елвіні", живі актори тут діють поряд із анімаційними персонажами. Проте на фоні цих милих та неймовірно чарівних тваринок люди явно виглядають зайвими.

"Гоп"

Втім, найбільш харизматичний героєм стрічки, є не головний герой К.В., а зловісний ціпа Карлос, що його дублював українською співак Олег Скрипка. Карлос - злий геній із наполеонівськими планами та латиноамериканським темпераментом. В нашому перекладі він розмовляє дивною мішанкою українських, іспанських та французьких слів. У результаті в нього виходить щось на кшталт: "Комрадос, давайте зробимо революсьйон", і це справді неймовірно смішно.

І хоча "Гоп" може похвалитися чудовою анімацією, усе задоволення від фільму псує жахливий сценарій, який як то кажуть "купи не тримається". Те що кролик хоче стати барабанщиком неважко списати на кінематографічну умовність, але маніакальне бажання хлопця стати кроликом явно належать до сфери клінічної психіатрії. Взагалі, складається враження, що Пасхальний кролик - найпочесніша професія на землі, адже заради можливості розносити крашанки, вуха готовий відростити не лише Фред, але й курча Карлос.

Втім, цю історію можна інтерпретувати цілком у великодньому стилі. Кролик К.В подібний до Ісуса, який має прийти до людей за наказом свого батька. Він сумнівається, але згодом погоджується зі своєю місією. Фред замінює собою апостолів, Карлос і ціпи - прешосвящеників, а Девід Гесселгофф, який спокушає К.В. всесвітньою славою - диявола. Зрештою, К.В також доведеться пройти через смерть (хоча й символічну), аби несподівано "воскреснути" і принести дітям свято Великодня.

Оцінка фільму 3,5 з 5

Шлюб без правил

Рік (Овен Вілсон) та Фред (Джейсон Судейкіс) - найкращі друзі. Вони вже давно одружені, і спогади про веселі студентські роки та холостяцьке життя не дають їм спокою. У Ріка троє маленьких дітей, тож йому не часто випадає зайнятися сексом із дружиною. У коханої Фреда вечорами "болить голова", тож йому доводиться задовольняти свої "природні потреби" у власному авто. Чоловіки стають просто одержимими сексом та красивими жінками, тож їхні дружини дають їм "безшлюбний тиждень", щоби вони могли знову відчути себе вільними від зобов'язань і трохи заспокоїтися.

"Безшлюбний тиждень"

Рік та Фред отримують неочікувану свободу, проте швидко розуміють, що втілити свої фантазії у життя не так вже й просто. Тим часом їхні дружини вирішують, що "безшлюбність" - це прекрасний шанс знову відчути себе привабливою і жаданою...

Брати Фарреллі зажили слави творців грубих та відвертих комедій, в яких туалетний гумор поєднується зі знущанням над каліками, а суспільні цінності стають об'єктами глумління. Пітер Фарреллі заявляв, що вони з братом є такими собі "анти-Коенами", і що їхні фільми ніхто ніколи не брався аналізувати.

Втім, брати Фарреллі явно не заслужили на таке ставлення, адже вони знімають справді непересічне кіно. За фасадом грубих жартів ховаються історії не дуже красивих, не дуже кмітливих і не дуже успішних (одним словом - звичайних) людей, які докладають усіх сил, аби досягти якогось високого ідеалу, але раз за разом терплять поразки. Чимось їхні роботи нагадують фільми американського класика Біллі Вайлдера, що його герої також одержимі сексом та жінками, проте змушені переживати крах своїх ілюзій.

"Безшлюбний тиждень"

"Безшлюбний тиждень" - прохідна стрічка у творчості режисерів. Вона так само смішна, і від деяких жартів справді можна впасти зі стільця, проте усі ці дотепи з'являлися у фільмах Фарреллі ще з часів "Все про Мері". Режисери все ще знаходять способи шокувати свого глядача, проте їм бракує сил тримати його в тонусі до кінця картини. Тим, більше, що фінал "Безшлюбного тижня" більше пасує до жіночих романтичних комедій, аніж до фільму з матюками та відвертими жартами.

Оцінка фільму 4 з 5

"Астрал"

Фільм від сценариста та режисера першої "Пилки" - Джеймса Вана.

Молода подружня пара із дітьми переїздить у новий будинок. Та скоро виявляється, що в помешканні живуть злі духи, а в дитячій лунають дивні голоси. Незабаром десятирічний Далтон впадає у кому, і всі намагання лікарів вивести його з цього стану виявляються марними.

"Астрал"

Батьки хлопчика дізнаються, що наука не може допомогти їхньому синові, адже його стан викликаний потойбічними силами.

У головних ролях: Патрік Вілсон, Роуз Бірн, Барбара Герші.

"Сховище"

Психіатр Кара працює із хворими, які страждають роздвоєнням особистості. Та якось вона стикається із незвичайним пацієнтом, чиї здібності не можна пояснити з точки зору науки. Молодий чоловік виявляється демоном, який краде душі померлих. Кара розуміє, що вона та її маленька дочка у смертельній небезпеці.

"Сховище"

У головних ролях: Джуліанна Мур та Джонатан Ріс Маєрс.

"Весілля за обміном"

Супермодель Соня втомилася від цинічності світу шоу-бізнесу, і мріє про тихе сімейне щастя із коханим Русланом. Та її обранець виявляється самозакоханим кар'єристом, тож дівчина, на зло йому, швиденько виходить заміж за непомітного банківського працівника Сашу. Він погодився на шлюб, аби помститися коханій дівчині Крістіні. Щойно вийшовши із РАГСУ, молодята розуміють, що не мають нічого спільного. Вони змушені удавати щасливу сімейну пару, ненавидячи один одного...

"Весілля за обміном"

У ролях: Єкатєріна Вілкова, Максім Матвєєв, Фьодор Бондарчук.

Фото з http://kino-teatr.ua.

Реклама:

Головне сьогодні