Аксесуари літа: шкіряні мокасини, солом’яний капелюшок та ретро-купальник

Що взувати цього літа, щоб і в офісі, і поза ним почуватися стильно? Під яким капелюшком сховатися від пекучого літнього сонця? Яку сумку обрати, щоб вмістити туди косметичку, гаманець, фотоапарат, дволітрову пляшку води та екстра-крем від засмаги? А раптом влітку вам все таки не всидіти у кам'яних джунглях?

Пропонуємо раціональну добірку того, якими важливими дрібницями краще запастись цього літа, щоб прожити його яскраво і модно, не зважаючи на те, чи доведеться пересидіти його під кондиціонером кабінету, або ж пролежати на шезлонгу, потягуючи коктейль.

Слідами Індіани Джонса

Обов'язкова взуттєва пара сезону - мокасини. Сьогодні правилом доброго смаку вважається тримати у шафі на одному рівні з класичними чорними туфлями пару традиційних мокасинів з м'якої телячої шкіри або замші, зібраних ручним швом "через край", з шипованою п'ятою і шкіряними китицями.

Деякі фірми виготовляють мокасини з перфорованої шкіри для більшого провітрювання ступнів, інші, навпаки, підбивають хутром. Кольори таких шузів: від натуральних шкіряних бурих, рудих, бежевих, до фарбованих у найяскравіші червоні, фіолетові і бірюзові відтінки.

Для більш цивілізованого підкорення незвіданих земель підійдуть спортивні текстильні кеди, топи і снікери. Найвишуканіше виглядатимуть подібні капці у білому кольорі, адже з їх зовнішнього вигляду одразу можна судити про охайність власниці. Не зважайте, текстильне взуття однаково добре переться.

Справжні шукачки пригод у Новій Землі прикрашатимуть себе обвитими декілька разів навколо руки напульсниками зі шкіри з аплікаціями з каміння, дерева та горіхів. Нагодиться у якості функціонального аксесуару бандана з анімалістичними принтом у стилі сафарі.

Зайві дрібнички краще скласти у невелику сумочку через плече у формі півмісяця. Як і годиться справжнім першопрохідцям Дикого Заходу, такі торбинки оздоблюють витими шкіряними шнурами та обв'язують шкіряними тасьмами.

Знадобиться і точний годинник - аксесуар, що останнім часом зник із дамських шухляд. Модна ручна прикраса має великий багатофункціональний циферблат, і з'ємні шкіряні ремінці, що робить годинник практичним як у туристичному поході, так і на світському рауті, достатньо лише замінити ремінець.

Європейськими вуличками

Якщо навіть влітку ви не можете відмовитись від пари класичних туфель на підборах, чи вам це просто не дозволяє офісний дрес-код, без вагань обирайте пару з високими підборами та платформою.

Актуально цього літа виглядатимуть туфельки на шпильці з відкритим носиком, через який проглядає прихована платформа. Інколи вони переростають у бандажні чобітки з обрізаним носиком, що при наявності бурхливої уяви складає враження загіпсованих ніжок. Але під таке взуття треба мати бездоганний педикюр і пару спеціальних панчіх з обрізаними пальчиками. Без панчіх в діловому світі все ж таки не прийнято з'являтись.

В повсякденному житті обирайте більш зручні й ексцентричні пантофлі та чобітки з текстильним, гіпюрним або мереживним верхом, або босоніжки з безліччю ремінців і шкіряних шнурів. Під таке взуття можна дозволити собі вдягнути гольфи у квіточки, сітчасті носочки чи плетені гачком гетри.

Не носіть взуття на дуже високих підборах в поєднанні з короткими спідницями - це виглядатиме вульгарно. Краще підібрати вузькі вкорочені брючки, щоб проглядала щиколотка, або довгу прозору спідницю, під яку піддівають білизняні шортики або коротку сорочку.

Великі об'ємні сумки теж краще заховати у шафу. В моді літа невеликі сумочки цупкої форми на зразок Біркін лише для самого необхідного. Обираючи сумку для літа, звертайте увагу не лише на однотонні варіанти у білому, рудому, червоному чи коричневому, але й на більш веселі розмальовані сумочки, сумки з різнокольоровими шкіряними аплікаціями - таких багато серед пропозицій іменитих брендів.

Іспанськими дискотеками

Ще один усталений тип взуття, популярний цього літа - це сабо з класичною дерев'яною підошвою, та їх полегшений варіант - пінисті та пробкові шльопанці на платформі. В тренді танкетка "скеля" у вигляді мису під п'ятою. В таких і танцювати буде зручно, і виглядатимете ви на висоті.

Хустки та платки повертаються до розряду необхідних аксесуарів ледь не в кожному строї. За потреби, хустину модна обвити навколо голови як тюрбан, можна носити в якості шалика або майки, а із пляжного парео можна скласти зручну ємку сумку. Для практичних дівчат, що не звикли тримати при собі багато речей, кольорові шалі у візерунки, квіти, метелики, морські пейзажі, абстракцію та калейдоскопічні візерунки стануть у нагоді прохолодної ночі.

Функціонально найкращим варіантом сумочки для такого виходу буде м'який прямокутний клатч. Колір сумочки не мусить поєднуватись з кольором сукні і тим паче зі взуттям. Цікавим рішенням стане шкіряний, замшевий, чи навіть пластиковий клатч контрастного до костюму кольору. Їх знову носять в руках або під пахвою.

Серед прикрас, таким невимушеним життєрадісним особам можна порадити масивні кольє, крупні підвіски з натуральних матеріалів: каменю, мушель, дерева, довгі брязкаючі сережки та широкі дерев'яні браслети.

Пікантна деталь для сміливих модниць: цього літа популярний жовтий колір нігтів, навіть якщо цей колір абсолютно не пасує до кольору костюму. "Сміливіше!" - тренд прийдешнього сезону.

Морським узбережжям

Не радимо відмовлятися від уже звичних у будь-якому жіночому гардеробі пари грецьких сандалів на твердій пласкій підошві. Їх зараз оздоблюють металевим декором та монетками, що бряжчать при ходьбі. А цільнолиті резинові в'єтнамки, навіть сучасні моделі на платформі і танкетці, стануть у пригоді, коли у прогулянках узбережжям таки доведеться промочити ноги.

Купальники у сучасній моді все більше відходять від прив'язаності до модних тенденцій, і частіше покликані вигідно підкреслювати фігуру власниці та відвертати увагу від малоприкритих недоліків.

Мода на купальники цього літа доволі спокійна, пропонується багато закритих моделей у ретро-стилі, купальників танкіні з повноцінним топом замість бюстгальтера, засмагати в яких безідейно. Але з упевненістю у своєму бездоганному вигляді можна хоч цілісінький день лежати на басейні під парасолькою зі склянкою холодного соку та цікавою книжкою.

Популярних раніше монокіні і трусиків-стрінгів, а то й топлес-купальників, зустрічається все менше. Пляжна мода стає пуританською і потроху кориться східній традиції.

Для дівчат, які полюбляють ніжитись на сонечку, а потім хвалитись золотавою морською засмагою перед подружками, рекомендовано купальник-бандо або жорсткий балконет. Його не треба зав'язувати зверху, тому ризик повернутися додому зі слідами на шиї зведено до мінімуму. Або оберіть купальник, що повторює спідню білизну - не потрібно буде маскувати бретелі.

Нетривіально виглядатимуть купальники з різнокомплектними верхом і низом.

А найголовнішою окрасою вашого стилю стане гігантська шляпа-гриб. Це обов'язково широкополий капелюх з краєм, що добре тримає форму, плетений з тонкої південноамериканської соломки, пальмового листя або спеціально обробленого паперового волокна. У виборі капелюха звертайте увагу на наявність резинки під підборіддя або стрічок для зав'язування, інакше ризикуєте втратити капелюшок від поривів прибережного бризу.

Любите більш практичні речі - обирайте маленьку моряцьку шапочку з піднятими полями.

І не забувайте влітку про сонцезахисні окуляри. До слова, в моді тонкі пластикові оправи яскравих та білого кольорів при темних коричневих і чорних скельцях.

Актуальні прикраси літа - цільні масивні металеві або пластикові браслети та обідки з пластиковими квітами.

Made in China
Все, що з пластику чи синтетики, зшите без відповідного лоску, викликає у нас асоціацію з китайською промисловістю.

Хоча, саме синтетичні матеріали, гума, пластик заповнюють модний ринок і навіть світові подіуми. Вже встигли увійти до класики Вествудівські сандалики з сердечком, створені у співпраці з компанією Меліса, яка спеціалізується саме на пластикових та гумових аксесуарах.

Імениті взуттєві дизайнери пропонують не лише гумові купальні балетки та сандалики, але й туфлі на підборах, і навіть модельні босоніжки на шпильках. Чи згодитесь ви у жаркі дні дефілювати у гумовому "недихаючому" взутті, вирішуйте самі, але, насправді, з радянськими в'єтнамками і паркими кедами на резиновій підошві у сучасного синтетичного взуття залишилось мало спільного.

Крім того, в моду повертаються лаковані матеріали: від славнозвісних туфель-лодочок з невисоким підбором, або й узагалі без нього, до ременів, гаманців і сумочок. Лише не захоплюйтесь популярними колись лакованими наплічниками.

Хітом літа стануть металеві забарвлення лакованих аксесуарів: під золото, срібло, а також перламутр. Сміливо носіть їх з кольоровими нарядами, смугастими кофтинами та джинсовими комплектами.

Не в моді цього літа:
- уггі та валянки, ажурні чоботи
- великі сумки та баули
- сумки чорного кольору
- рюкзаки та сумки-пояси
- занадто відверті купальні костюми
- спортивні купальники
- дзеркальні окуляри

У статті використано фотоматеріали з лук-буків, каталогів та рекламних кампаній Burberry Explorers, Steve Madden, Lacoste, Victoria's Secret, Furla.

Реклама:

Головне сьогодні