1200 робіт Фріди Кало визнані підробкою

— 10 червня 2011, 12:09

Група експертів поставила під сумнів автентичність приватну колекцію робіт Фріди Кало, що належать подружжю Карлосу і Петиції Нойоле.

Ця колекція з 1200 предметів, включаючи картини, ескізи і листи, наразі експонується у Центральному музеї Мексики, повідомляє The Washington Post.

На думку експертів, роботи з колекції Нойоле, яку було придбано у 2005-му році, є підробками.

Так, фахівці зазначають, що Кало, яка мала проблеми зі здоров'ям, з своє життя написала не так багато картин. У приватній колекції ж налічується більше 400 картин та малюнків.

"Фріда була не дуже продуктивним художником. Правда в тому, що вона намалювала дуже мало", - зауважили експерти.

Окрім цього деякі типи фарби, що використані у роботах на спірній колекції, не збігаються з тими видами фарб, які використовувала Кало.

Водночас колекціонер Нойоле заявив в коментарі газеті El Universal, що звинувачення експертів помилкові і запевнив, що усі робота є справжніми.

Справжність картин з колекції Нойоле була поставлена під сумнів ще в 2009 році. Тоді в США вийшла книга "У пошуках Фріди Кало" Барбари Лівайн, в якій вперше давалося опис предметів з колекції мексиканського артдилера. Саму колекцію тоді не показували ані широкій публіці, ані фахівцям.

Реклама:

Головне сьогодні