Китайський мільйонер зібрав колекцію із коштовних предметів, які знайшов на вулиці. Відео

— 22 липня 2011, 13:54

Китайський мільйонер створив колекцію із коштовних творів мистецтва, які знайшов на міських будівництвах і звалищах - вони лежали там багато років, всіма забуті.

Як повідомляє Вести.ru, таким чином він відтворив у себе вдома старий Пекін - той, що існував ще до Культурної Революції.

Те, що не знищила Культурна Революція, довершив будівельний бум дев'яностих. Тоді робітники закатали в асфальт практично весь центр столиці.

"Ось кам'яний барельєф довжиною в два з половиною метри, - показує колекціонер Лі Сунтан. - На ньому вирізані зображення двохсот казкових персонажів. Цьому барельєфу більше тисячі років. До революції він прикрашав міські ворота. А потім його викинули як непотрібний мотлох", - розповідає колекціонер.

Позолочена статуя Будди, виготовлена ​​майстрами епохи Тан, вирушила на звалище з домашнього вівтаря багатої пекінської сім'ї. Колекціонерові вона дісталася за безцінь, так само, як і кам'яний лев, який колись прикрашав знаменитий міст Лугоуцяо. Цей міст описав у своїй книзі італійський мандрівник Марко Поло.

"Років двадцять тому робітники випадково знайшли в землі кам'яного лева. Я з першого погляду визначив його цінність. Скульптуру збиралися викинути, але я умовив будівельників віддати мені її за блок сигарет", - розповідає Лі Сунтан.

Зі свого помешканні колекціонер створив музей та виконує там роль екскурсовода. Кожен день сюди приходять відвідувачі, щоб у напівтемряві музейних залів побачити, нарешті, місто, від якого в наші дні залишилася одна назва.

Реклама:

Головне сьогодні