На Одеському кінофестивалі оголошено переможців. Відео

— 23 липня 2011, 11:55

Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив перших переможців.

Так, власником премії Національного союзу кінематографістів України стала стрічка бельгійського режисера Оліаса Барко "Убийте мене, будь ласка", повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Рішення було прийнято одноголосно, адже журі українських кінокритиків навіть не вигадувало формулювання.

За словами одного із членів журі Ірини Гордійчук, поняття "премія кінокритиків" говорить сама за себе. "Переможець премії кінокритиків - це такий фільм, це таке явище кіно, у якому є своя кіномова, в якому видно особистість режисера, режисерський стрижень", - каже вона.

До складу журі увійшли: оглядач кіно порталу kino-teatr.ua Олексій Першко, кінокритик та телеведуча Ірина Гордійчук, незалежний кінознавець, член Одеського відділення Національного союзу кінематографістів Валерій Барановський.

Кінострічка розповідає про ексклюзивну клініку лікаря Крюгера, де суїцид хочуть із трагедії перетворити на звичайну медичну процедуру. Заклад приваблює дивних осіб, що бажають померти.

Нагороду Міжнародної федерації кіноклубів отримав фільм Селін Ш'ямми "Дівчатко-шибеник" (Франція).

Журі зазначило, що нагороду вручено "за блискучу операторську роботу, блискуче вибудуваний ритм, в якому розповідається ця чудова та дуже ніжна історія, за прекрасну гру головних героїв - дітей, за ті стосунки, що склалися у режисера та маленьких виконавців головних ролей....".

Члени журі даної номінації: Андрій Алфьоров (Україна), Жоау Паулу Маседу (Португалія), Райво Олмет (Естонія).

Сюжет стрічки такий: дівчинці Лорі, яка переїжджає жити у нове місце всього десять років. Вона починає товаришувати із дівчинкою Лізою, але при цьому прикидається хлопчиком. Так вона перетворюється на Міхаеля і починає грати з іншими дітьми....

Спеціальну премію цієї номінації отримала стрічка "Герої полярної кулі". Його вирішили нагородити за "чудове почуття гумору", прекрасний ритм, гідну сценарну роботу, але головне, що вразило у цьому фільмі - співчуття автора винним героям.

Спеціальну премію імені Миколи Шустова за кращий український фільм отримала короткометражка Тараса Ткаченко "Собачий вальс" із альманаху "Закохані в Київ".

Одеський міжнародний кінофестиваль створено з метою підтримки і розвитку кінематографічного мистецтва та кіноіндустрії на території України. Цього року фестиваль відбувся вдруге і тривав з 15 до 23 липня 2011 року.

Реклама:

Головне сьогодні