У столиці з'явився інтерактивний Музей вишивки

— 22 серпня 2011, 12:33

До уваги відвідувачів представлені ікони, що світяться у темряві, картини, що вводять в оману зір, та вишитий одяг. Експонати для музею надала народна майстриня Тетяна Протчева, пише Радіо Свобода.

Ідея вишивати картини, що світяться, виникла у Тетяни Протчевої випадково. Шість років тому на виставці народних мистецтв у Японії вона познайомилась з іншою майстринею, що подарувала їй нитки на пам'ять.



"Нитки були білого кольору, і про їх властивості я нічого не знала. Але вночі я побачила, що вони світяться. Потім була виставка в Ізраїлі, і там я відвідала святі місця. Це мене надихнуло. Коли я повернулася додому, я відчула, що готова вишивати ікони. І вирішила застосувати в роботі нитки, що світяться", - розповіла майстриня.

Винахід Тетяни Протчевої не залишився непоміченим - цього року його занесли до Книги рекордів України.

Утім, в експозиції також присутні вишиті картини-ілюзії - зображення з певним оптичним ефектом. Так, до Дня Незалежності майстриня вишила прапор України, який можна побачити з закритими очима.

Окрім цього, майстриня вишиває багато одягу та аксесуарів. Наприклад, в музеї представлені вишиті краватки, метелики та чоловічі хустинки для фраків.

Фото radiosvoboda.org.

Реклама:

Головне сьогодні