Аксесуари осені: відкрите взуття, капелюх і подвійні рукавички

За вікном майже осінь, мешканці міст досі у сонцезахисних окулярах повертаються до стресових офісів. Ввійти в робочий ритм важко допоки на шкірі тримається золотава засмага, а резинові шльопанці в передпокої чекають на останній шанс.

Щоб міські будні стали цікавішими, а процес щоденного чепуріння тішив око перед дзеркалом і привертав захоплені чоловічі погляди серед асфальтних джунглів, "Українська правда Життя" пропонує жінкам зіграти у справжні дівчачі ігри з модними аксесуарами, п'ятірку з яких наведено нижче.

Далі - лише найсвіжіші рекомендації стосовно жіночих аксесуарів на осінь.

Шпигунські пристрасті

Якщо будинки моди ледь не з перших осінніх днів пропонують вдягатись тепліше, надаючи перевагу вовняним пальто і хутряним кожушкам, то у взуттєвій моді, здається, літо ніяк не закінчиться.

Чого лише варті останні колекції босоніжок на ремінцях, сабо з оголеними п'яточками, туфель з ремінцем на щиколотці та відкритими пальчиками.

Базовим трендом буде акцент на високих підборах. Знову повертаються у вжиток тонкі підбори-запальнички - пласкі і прямокутні. Дизайнери пропонують поєднувати в одній парі декілька матеріалів, фактур, типів шкіри або кольорів, що робить крій взуття складним, а вигляд - незвичним.

Енергійні городянки у міській метушні пересуваються швидко і ледь не навшпиньки. В підмогу цьому дивакуваті, стоншені до підлоги чи закруглені, платформи. Чи не кожен бренд знайшов місце для цікавого втілення високої платформи у своїй сезонній колекції: дивні пластикові або металеві конфігурації, багатошаровість, оздоблення прикрасами.

Фетровий капелюх - річ абсолютно незамінна цієї осені! Сучасні жінки майже відійшли від традиції носити головні убори, але як завзята модниця, спробуйте придивитись уважніше до моделей капелюхів з розлогими полами і м'якою згладженою тулією. Такий капелюшок виглядає не занадто претензійно, але добре пасуватиме до коротких шубок чи колоноподібного пальто на запах.

Серед усього розмаїття сумочок істинна шпигунка великого міста віддасть перевагу невеликому твердому почтовому портфелю, в якому хутко можна відшукати диктофон, портативну камеру і підслуховуючі жучки, або ж телефон та електронний записник, з чим зазвичай нерозлучні сучасні ділові дами, навіть коли виходять на полуденну чашку кави. Серед фаворитів сумочки з гладкої товстої шкіри, тисненої шкіри з яскраво вираженим візерунком. Забарвлення здебільшого благородні: болотяно-смарагдовий, вишнево-винний, приглушений блакитний. Звичайно, не виключені і природні тони шкіри.

Бізнес-леді

Для буденної праці в офісі краще за інші підійдуть туфлі класичного виду на високому тонкому підборі. Він може бути іншого кольору зі взуттям, з металу або оздоблений прикрасами: ланцюжками, аплікаціями, вишивкою, різьблений чи інкрустований камінням. Якщо ваш діловий дрес-код дозволяє звертати на себе увагу, то краще робити це якісним взуттям. І дивний каблук вам в поміч!

Якщо на роботі ви граєте роль серйозної ділової особи, віддавайте перевагу класичним туфлям з трохи видовженим лодочкоподібним носиком. А можна трохи погратися у стервозну, але вкрай привабливу начальницю, і взутися у босоніжки на прихованій платформі з відкритим носиком і ремінцем на п'яті.

Дизайнери пропонують мати при собі містку шкіряну сумку-трансфомер, яка здатна змінювати форму перезастібанням кнопок: вона підійде як для косметичного несесеру, так і для важливих робочих документів. В моді аксесуари з коротковорсових матеріалів: хутра котика, поні, замші, штучного плюшу, велюру.

Завершити образ владної ділової пані допоможуть масивні металеві цільнолиті браслети або крупні підвіски на довгих ланцюжках - маєте обрати. Не варто вдягати різні види прикрас разом!

Серед оздоб для верхнього одягу зійдуть брошки. Можна прищепити невелику текстильну прикрасу на вилог пальто, застібнути на шалик лаконічну дорогоцінну шпильку, використовувати як застібку кардигана велику металеву квітку. А в офісі доречно прикрасити ділову блузу брошкою-камеєю на комірці або носити в якості погрудної прикраси масивну підвіску з камінням та стрічками.

Хованки від папарацці

Якщо ваше бурхливе життя вимагає постійного руху, спробуйте носити туфлі або чобітки на танкетці. Новомодні танкетки набули елегантних форм, стали уявним продовженням класичної форми підборів, тож ви не будете виглядати й почуватися як перший астронавт на Місяці.

Радше сплануйте в таких суботній шопінг, або вечірню вилазку у невеличкий клуб. Підійдуть і облягаючі текстильні чобітки, шкіряні ботильйони з тисненням, принтами з імітацією текстури тканин або ручного в'язання.

На рівні із замшевим носитимуть восени взуття зі стриженого хутра тварин, пофарбованого у природні забарвлення диких кішок чи однотонного.

Коронним аксесуаром моторної пані покликана бути шовкова шаль або хустка, накинута на пальто, або замість шарфа, якщо ви не любите застібатись. Саме кольорова хустина внесе у модний приглушений осінній наряд яскраву ноту.

Дамочка, не надто схильна афішувати свою присутність, обере для прогулянок одноколірну шовкову хустку, зав'язавши її навколо обличчя чалмою, та великі темні окуляри. Хоча в такому стильному вигляді варто очікувати, що ви лише сколихнете хвилю цікавості оточуючих.

В осінні тренди увійдуть в'язані нарукавники та довгі плетені рукавички. Модна довжина сягає плеча, тож носити їх можна приспущеними, під пальта із закороченими рукавами або в поєднанні з вовняними сукнями в якості імітації піддітого светра. Доречно поєднати одразу дві пари рукавичок: в'язані меланжеві рукавички та короткі шкіряні мітенки на кнопці.

Дочки-матері

Цієї осені слід взувати виключно підбори. Якщо ви не дуже вміло вправляєтесь з високими шпильками і новомодними подіумними танкетками, спробуйте зручні туфлі на товстих стійких підборах з повністю закритою ступнею, що додасть більше зручності. А колір такої пари може бути як приглушеним, так і відверто насиченим: вишневим, малиновим, болотяним, солом'яним. По-новому прозвучать моделі у замші та оксамиті.

Крім того, з подібними обновами можна носити цупкі колготи або гольфи, зв'язані вручну. Але вдягайте довгі широкі спідниці, в іншому випадку матимете ефект надмірної театральності, крім тих випадків, коли ви справді хотіли б справити враження такої собі Лоліти.

Як прикраси сміливо використовуйте банти, рюші з гіпюру та штучні квіти. Перед цілковитим сезоном шапок і каптурів ви ще встигнете вплести у волосся віночки та обідки зі штучними квітами, шовковими стрічками і текстильними бантиками.

До ансамблю не варто підбирати завеликих сумок. Краще накиньте пальто з широкими та глибокими кишенями. Якщо ж не можете відмовити собі у задоволенні щопятьхвилин підфарбовувати губи, зупиніться на сумочці-гаманці з ремінцем через плече.

Мандрівниці-мрійниці

Спортивним дівчатам стилісти радять звернути увагу на туфлі та черевики на високій, але пласкій платформі, чимось схожі на традиційні японські ґета. Воно може бути однотонним або ж поєднувати в собі пробку і шкіру, резину і замшу, дерево і текстиль. Доки ви не у спортзалі чи на природі, де логічно взуватись виключно у спортивне, зручне пласке взуття личитиме до широких брюк зі стрілками чи довгого запахнутого пальто.

Для вояжів у некомфортних умовах перезувайтеся у шнуровані чоботи й черевики з товстої шкіри на рельєфній танкетці. Громісткі на вигляд туристичні шузи насправді підійдуть як до пальто-халата, так і до шовкової спідниці до полу, раптом холодної та мокрої пори буде вирішено лишитись у рідному місті.

Широкі замшеві ботфорти пасуватимуть до коротких спідниць і шортів. Заправляти у високе взуття штани або джинси зараз не актуально. Тож модні чоботи з широкою приспущеною халявою взувайте із шовковими сукенками та короткими напівпальто.

У мандри до незвіданих древніх пам'яток культури можна прихопити бавовняну сумку-баул або осучаснену сумочку через плече з текстилю. Матеріали, що добре зарекомендували себе у колоніальному стилі аксесуарів: льняне чи бавовняне полотно, цупкий котон та парусина, тепер стали предметом навіть міської моди.

Текстильна сумочка типу Біркін хоч і не виглядає так гламурно, але добре носиться, дешевша в ціні, і має добротний вигляд завдяки якісному пошиву. До того ж, щоб не виглядали як у робітників алмазних рудників, повсякденні невеликі сумочки оздоблюють шкіряними кантами, мереживом, розписами маслом.

Зате прикраси неодмінно мають бути золотими. Це не обов'язково благородні метали, можна сміливо користуватися біжутерією, але чим більше на вас масивних елементів - тим краще. Ще одна дивна особливість: прикраси мають необроблений, нешліфований вигляд, ніби щойно видобуті у кар'єрах.

На згадку про літні мандри побавте себе "трофейними" прикрасами: намистами, браслетами та підвісками з великої кількості фігурок комах, квітів і золотих скам'янілих решток. Сьогодні це нагадує традиції наших пращурів, коли ті чіпляли в намисто зуби чи пір'я здобичі.

Не в моді:

- взуття на пласкій підошві

- взуття з масивними носками

- гумове взуття

- синтетичні панчохи з чудернацькими візерунками

- сумки з ненатуральних матеріалів, в тому числи штучної шкіри

- сріблясті прикраси: ланцюжки, кулони, сережки

- поєднання різнотипних прикрас в одному костюмі, а також комплектні прикраси з камінням

У статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів Lanvin, Giorgio Armani, H&M, Prada, Vivienne Westwood, Totomoto Australia.

Реклама:

Головне сьогодні