В Донецьку "перекували" завод на галерею

— 29 серпня 2011, 11:59

Свій проект він присвятив шахтарям, пише Deutsche Welle.

Для свого арт-проекту китайський художник використовує старі шахтарські вагонетки, які перетворює на... гігантські колиски. Вбудовані в них проектори демонструють фрагменти радянських фільмів.

"Колиски" прикрашені предметами, що збереглися на колишньому донецькому заводі "Ізоляція": бюсти Леніна, старі музичні інструменти заводського клубу, одяг робочих, іграшки із заводського дитячого садочку. Та й сама виставка розташовується в закинутих цехах заводу.

Раніше це було одне з провідних підприємств з виробництва ізоляційних матеріалів, продукція якого постачалася в колишні республіки СРСР. Протягом 90-х років ринки збуту були втрачені, виробництво ставало нерентабельним. Майже 10 років територія заводу була закинута.

В інсталяції Гай Гоцяна поєднані малюнок, відео та перформанс. Для створення полотен художник експериментує з порохом та вибухами. Але головне - він відчуває та показує гострі соціальні проблеми.

До цього у Донецьку практично не було місць, де могли б зібратися люди, які цікавляться саме сучасним мистецтвом, пояснює пані Каравай. Однак своїм головним завданням творці першого промислового арт-центру на Донбасі вважають вихід цього мистецтва в маси.

Реклама:

Головне сьогодні