Ставка Гітлера у Польщі притягує туристів

— 4 серпня 2011, 16:45

Щороку "Вовче лігво" (головна ставка Гітлера), що знаходиться у Польщі відвідує 250 тисяч туристів.

Головна ставка Гітлера займає понад дві сотні гектарів на якій розміщено 80 бункерів. Частина з цих потужних бетонних споруд добре збереглася. Тепер у цих приміщеннях - стенди з фотоматеріалами, які розповідають про історію цього пекельного місця, пише Радіо Свобода.

Деякі бункери пристосовані для потреб туристів. Любителі екстремального відпочинку зупиняються в готелі, який у часи Гітлера був казармою для його охоронців. В іншому бункері, обладнаному під ресторан, можна пообідати.

Туристів цікавить той факт, каже Лєвчук, що у "Вовчому лігві" відбувся замах на Гітлера. На місці невдалого замаху встановлено пам'ятний знак.

За словами екскурсовода Яна Островського, відразу після війни напівзруйноване "Вовче лігво", як і інші ставки Гітлера, хотіли зрівняти з землею. Проте, це виявилося неможливим. "Ця ставка була настільки замінованою, що до неї неможливо було підійти. Сапери розміновували її впродовж десяти років, аж до 1955 року. Та з кожним роком бажання знищити це місце зменшувалося, тож "Вовче лігво" збереглося", - розповів екскурсовод.

Парадоксально, що "Вовче лігво", яке в роки війни принесло людству стільки страждань, сьогодні фактично годує навколишнє населення.

Завдяки туристам у цьому позбавленому промисловості регіоні є робота у торгівлі та в сфері послуг

Реклама:

Головне сьогодні