Помер "батько поп-арту" Річард Гамільтон

— 14 вересня 2011, 11:29

Серце "піонера поп-арту" Річарда Гамільтона зупинилося вранці 13-го вересня.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на Gagosian Gallery, яка представляла художника.

Ще кілька днів тому Гамільтон працював над великою виставкою, яка мала демонструватися у Лос-Анджелесі, Філадельфії, Лондоні та Мадриді.

Річард Гамільтон народився в Лондоні в 1922-му році. Навчався в Королівській академії мистецтв і в школі мистецтв Слейда. Перший успіх прийшов до нього в середині 50-х з роботою "Так що ж робить наші сьогоднішні будинки такими різними, такими привабливими?" ( Just What Is It That Makes Today's Homes So Different, So Appealing?).

Робота "Так що ж робить наші сьогоднішні будинки такими різними, такими привабливими?", яка принесла успіх Річарду Гамільтону

Ця картина пізніше була визнана першим шедевром стилю поп-арт, який іронічно переосмислює характерні риси суспільства споживання.

Серед найбільш популярних робіт Гамільтона - портрет Тоні Блера в образі ковбоя й обкладинка альбому The Beatles "White Album". Крім того, художник довгий час працював над ілюстраціями до роману Джеймса Джойса "Улісс".

Вважається, що Річард Гамільтон був лідером британської гілки поп-арту, у той час як Енді Уорхол розробляв цей же напрям в США.

Реклама:

Головне сьогодні