Легендарна група R.E.M розпалась

— 22 вересня 2011, 11:28

"Ми вирішили, що діяльність нашої групи пора закінчувати, - сказано в офіційній заяві музикантів. - Величезне спасибі всім, хто слухав нашу музику, і кому вона була коли-небудь близька".

У середу ввечері, незадовго після того, як члени R.E.M оголосили про кінець свого творчого шляху, веб-сайт групи виявився недоступним, пише Бі-Бі-Сі.

"Сподіваюся, що наші шанувальники розуміють, наскільки непросто нам було піти на таке рішення, але у всього є свій кінець. Ми хотіли це зробити правильно, зробити це по-своєму", - сказав співак R.E.M Майкл Стайп.

Крім Стайпа, в R.E.M до сьогоднішнього дня грали гітарист Пітер Бак, басист Майк Міллс. До 1996 року в складі групи також виступав барабанщик Біл Беррі.

Група R.E.M почала виступати ще на початку 1980-х, проте здобула світову популярність в 1990-і роки - тоді шалено популярними стали альбоми Out of Time і Automatic for the People.

Останній альбом R.E.M під назвою Collapse into Now вийшов у березні 2011 року, він став 15-ою за рахунком студійною роботою групи.

Реклама:

Головне сьогодні