Тест

Портрет Путіна продано на аукціоні в Москві за 200 тыс. євро

"Українська галерея Mironova Gallery, яка представляє художника в Європі, спочатку оголосила ціну на інсталяцію у розмірі 100 тис. євро, але оскільки портрет зацікавив багатьох колекціонерів, були організовані закриті торги", - повідомила "Інтерфаксу" PR-координатор галереї Віра Черниш .

Після переговорів, повідомила вона, інсталяцію придбав "відомий російський бізнесмен, що оцінив роботу найбільш високо". Ім'я покупця вона відмовилася назвати.

Галерист та арт-експерт Тетяна Миронова каже: "Ми навіть не очікували, що проект Девіда Датун" Putin Couture "викличе такий ажіотаж в російській столиці". Вона припустила, що це пов'язано з пропозицією Дмитра Медведєва висунути кандидатуру Путіна на президентських виборах.

Датуна виконав роботу спільно з американським художником китайського походження Алексом Гуфенг Чао, темою творчості якого є вплив особистості на сучасність.

Датуна - виходець із Грузії, з 1999-го року постійно живе і працює в США. У своїй творчості він орієнтується на стиль нео-поп-арт. Роботи художника знаходяться в колекції Московського музею сучасного мистецтва.