Помилки офісного дрес-коду

Вам здається, що ви все зробили правильно. Щодня покірно носите на роботу ділові пуританські костюми, не обвішуєте себе прикрасами, як новорічна ялинка, та слідкуєте за тим, щоб не полупився манікюр.

Але існують нюанси зовнішнього вигляду в офісі, про які не завжди можна згадати. А деякі офісні діви, здається, їх просто не бажають помічати.

Відкриті плечі

Особливо у літню спеку хочеться роздягнутися до межі пристойності, але саме в цей період краще утриматись від демонстрації спітнілих пахв. Ситуацію врятують маленькі рукавчики-фонарики або блуза-японка з рукавчиками-крильцями.

[L]За інших обставин оголення плечей та спини в офісі прирівнюється за своєю вульгарністю до глибокого декольте.

Коротка спідниця

Коротка спідниця - та, яка вища лінії коліна. Ідеальний офісний варіант - облягаюча спідниця зі шліцею довжиною по коліно чи трошки нижче. Коротші варіанти можливі в офісній сукні або у прямій спідниці, шовковому плісе та за однозначної умови: красивих струнких ніг!

Коротка інтригуюча спідниця від Ellassay не для офісного дрес-коду

Шорти

Ваші модні брюки-капрі непомітно можуть перетворитися на шорти, які в офіс вдягати не варто. Тож уважно підбирайте довжину модних брюк, щоб вони закривали майже всю литку і ледь відкривали кісточку, якщо вже так хочеться продефілювати в офісі в модному наряді.

Не забувайте про панчохи або капронові гольфи. Навіть з брюками під туфлі слід вдягати тонкі капронові шкарпетки тілесного кольору.

Панчохи в сітку

Панчохи в сітку, навіть мініатюрну, не припустимі. Аксесуар танцівниць стрип-клубу варто припасти для інтимного побачення або ж танців на вечірці, але ніяк не розгулювати кабінетами серйозної установи, де ви хочете справляти враження не легковажної особи, а цінного працівника.

Подібне творіння MIU MIU в офісному приміщенні уявити важко
Під категорію підпадають всі без виключення сітчасті колготи, панчохи з рисунком у сітку та візерунчасті. В офісі допустимі лише тонкі синтетичні колготи та панчохи без блиску тілесного кольору чи з димчатим відтінком. Навіть цупкі чорні колготи, милі взимку, не всюди допустимі.

Модельне взуття

Сучасне взуття на 15-сантиметровому підборі з прихованою танкеткою, туфлі та черевики на платформі, взуття зі шкіри рептилій та хутряні чобітки начебто і потрапляють до списку незаборонених ділових аксесуарів, але для скромного офісного робітника не підходять.

Етнічний одяг

Використання як окремих елементів етнічного одягу в діловому костюмі, так і етно-деталей недоречне. Бахрому, етнічні вишивки та плетення, в поняття офісного стилю вписати важко, навіть якщо це лише ремінь чи шийна хустка.

Від джинсового та шкіряного одягу на роботі, навіть у деталях, теж слід утриматись. Сорочка зі шкіряною кокеткою та джинсові штани виправдані, якщо ви працюєте на фермерському господарстві в Далласі.

Домашнє в'язання

"Цей светрик, що на мені, зв'язала мама", - неправильна розмова в офісі. В образі ділової жінки все має бути строгим та вишуканим. Мамині светрики, бабусині вовняні жилетки та в'язані гачком сукні - не офісний стиль.

Якщо необхідно утеплитись, то робіть це за допомогою тонкого фабричного трикотажу з костюмним жилетом або пуловеру з жакетом.

Резинки для волосся

В одній із серій "Секс та місто" головна героїня Кері стверджувала, що справжня нью-йоркська дівчина не носитиме резинку для волосся, і через це навіть розсварилась зі своїм бойфрендом-письменником.

Користуючись твердженням, можна сказати, що офісна дама не носитиме резинку для волосся, актуальну лише вдома за прибиранням та на дівчатках молодшо-шкільного віку.

Якщо ви маєте довге волосся, і в офісі змушені збирати його у вузол, пропонуємо озброїтись заколками, шпильками, чи маскувати непомітні гумові резинки під стрічкою або пасмом волосся.

Яскраві аксесуари

Ви задумувались на тим, які саме аксесуари підбираєте під діловий костюм? Червона блискуча сумка до сірого брючного костюму - річ абсолютна непідходяща.

Сумочки з лелітками від Chloe - абсолютно непідходящий аксесуар в офісі
На роботі можливі ситуації, коли вам доведеться засвітити свою сумочку, тож краще б це була шкіряна сумка середнього розміру темного кольору, бежева або сіра, без зайвих оздоб. Добре, коли в неї можна вмістити папку з діловими документами без зминання. Якщо ж ні, то крім невеликої сумки на плечі, слід носити ще й портфель для паперів.

Помітний манікюр

Охайний манікюр в офісі виключає яскраві кольори нігтів, довгі загострені пазурі та вичурні мальовані штучні нігті. А якщо ви без подібного самовираження жити не можете, прийміть цю норму як вимогу професії.

Охайний французький манікюр на коротких нігтях, бежевий або прозорий лак якнайкраще підкреслять діловий офісний стиль.

Реклама:

Головне сьогодні