Тест

Держкомтелерадіо вкрало логотип у "Книжки року"?

Про це повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення, який цитує Буквоїд.

Водночас на офіційному сайті ця інформація розміщена із логотипом зовсім іншого конкурсу - Всеукраїнського рейтингу "Книжка року", засновником якого є Костянтин Родик та Галіна Родіна.

Цей конкурс було засновано 1999 року і відтоді визначає найкращі книжки, видані в Україні у номінаціях "Хрестоматія", "Красне письменство", "Дитяче свято", "Минувшина", "Софія", "Обрії", "Візитівка". Він жодного стосунку до "Української книжки року" не має.

Водночас Держкомтелерадіо повідомляє, що 6 грудня Комітет премії "Українська книжка року" на чолі із Іваном Драчем визначить порядок допуску видань до участі у конкурсі та про публікацію переліку видань, допущених до участі у конкурсі.

Нагадаємо, щорічна премія "Українська книжка року" була заснована указом президента Віктора Ющенка від 16 грудня 2009 року. 30 вересня 2011 року президент Віктор Янукович затвердив новий склад комітету цієї премії.

Станом на ранок 12 жовтня на сайті Держкомтелерадіо прибрали логотип Всеукраїнського рейтингу "Книжка року". Костянтин Родик висловив своє здивування щодо ситуації, яка склалася.