Тест

Романтика та оголення на українському подіумі

Жіночні романтичні колекції наступного сезону просто взяли в облогу український подіум. Він ряснів леткими напівпрозорими шифоновими сукнями, довгими жіночними шовковими нарядами, бавовняними брючками та плащиками на теплю літню пору, тонким струмуючим трикотажем, мереживним плетенням та елементами з органзи.

Деякі дизайнери уявляють романтику саме в образі "рожево-карамельних дівчат".

Колекція Олени Даць

В колекції Оленки Даць моделі були підібрані зі стилістичною чіткістю. Це не дивно лише тому, що з повної колекції невгамовної дизайнерки у 100 нарядів київські поціновувачі побачили лише третину. Вишуканий смак та витонченість ніжно-романтичних образів дозволили споглядати колекцію на одному подиху.

Чого не скажеш про інших. Дехто з шанованих дизайнерів намагався показати чим побільше, що перетворювало показ на каламбур з образів та недоладних кольорових сполучень.

Колекція Анни Бублик

"Коли за кордоном мода – це робота, то на українському подіумі показ – це свято!" – висловила власний підхід до дефіле дизайнер Анна Бублик. Їй так хотілося подовжити це свято, що естетика та образність дійства суттєво програли кількості згенерованого непоєднуваного продукту.

Хтось підкреслював жіночність тоненькими обідками у волоссі, інші ж намагалися "стримати" її "чоловічими" аксесуарами: капелюхами, придбаними з нагоди в маленькому магазинчику десь в Ніці, або недоладним взуттям.

Колекція Земскова/Ворожбит

Попри це, дует Земскова/Ворожбит відмітили для себе пожвавлення споживчого інтересу на внутрішньому ринку, щоправда, саме до другої лінії з розумною ціновою політикою, фінансово доступної простому українцеві.

Дещо іншим шляхом пішла до свого клієнта Олена Даць. Дівчині вдалося стати в один стрій з тими дизайнерами, що вдягають зірок на червону доріжку в Каннах: крім інших, її сукню вигулювала на фестивалі донька Люка Бессона Шана Бессон. Для працьовитої дизайнерки це стало ще одним доробком у її творчої кар’єри.

На шовкових сукнях Даць з нової колекції, які побачила вибаглива українська публіка, розквітали букети квітів у вигляді ексклюзивних принтів та мереживних макраме. "Букети квітів не в руках, а на тілі," – з таким творчим підходом розробляла нову колекцію Олена.

Колекція Світлани Бевзи

Зі схожою філософією підходить до створення одягу інша молода дизайнерка – Світлана Бевза. Для неї одяг – своєрідний дім для тіла. Для мінімалістки Світлани він має бути чистим і архітектурно вибудованим. Тому Бевза пропагує філософію "маленької білої сукні". Тим не менш, її колекція була сповнена не меншим еротизмом як даниною сміливості в моді двохтисячних років.

Чомусь окрім жіночної романтичності, що знайшла вияв у легких шифонових розливах, мереживних деталях та гіпюрних вставках, ледь не всі дизайнери вважали за потрібне хоч трохи, хоч натяком, показати голі груди моделей.

Навіть в мінімалістичній колекції Світлани Бевзи один з нарядів був повністю прозорий спереду.

Колекція Анни Бублик