День модних викаблуків: Андре Тан дарує сукні Періс Хілтон

Триває Український Тиждень Моди. Молоді дизайнери, які демонстрували колекції в третій дня свята моди, викручувалися як могли, аби запам’ятатися прискіпливій фешн-тусівці.

Артем Климчук, котрий влаштував минулого сезону закритий показ, вирішив подати колекцію для великого подіуму камерно, але саме вчасно, наче зреагував на політичні події в країні, виклав дівчатам волосся у косу. В зачісках моделей лише лінивий не вгледів образу найпопулярнішої жінки в країні.

Та від таких паралелей Климчук відмахується. Шоу із загальною ідеєю віри молодий дизайнер подав під дуже суперечливим "соусом". Крім того, колекція стала своєрідним прочитанням національної тематики завдяки стилізованим принтам з імітацією народної вишивки та вінкам з квітів. А на останньому виході на сцені з’явилось кадило. Вийшло образно, але занадто похмуро.

Щодо актуальності того, що створює Артем, молодий дизайнер з великим потенціалом завважив, що абсолютно не слідкує за трендами, а творить лише те, що воліє – і на його товар знаходиться покупець. А між тим, у магазинах буде продаватись інша, дещо видозмінена колекція дизайнера.

Дует молодих дизайнерок Наталії Каменської та Олесі Кононової вразив яскравими літніми кольорами на фоні цілковитого ахроматичного засилля, хоча в цілому колекція дівчат начебто передбачала розгорнути природну тематику.

Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової

Серед скромних офісних кольорових поєднань "чорний верх – білий низ", шкільних сукенок, спідниць годе за коліно та блуз з тугими комірцями, схожих на костюми вчительок, разюче контрастно виглядали лелітчасті сукні у багряному та "психоделічно-трав’яному" кольорах.

Були й насправді інтелектуальні луки зі складним продуманим архітектурним кроєм, адже після тріумфу колекції пальто до нинішнього сезону на креативних подруг покладено великі сподівання.

Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової

До слова, про подруг дівчата також подумали. І створили для показу сукні-близнюки.

Та найбільше випендрився цього модного вечора Андре Тан. В його показі не лише дефілювала знаменита модель Сніжана Онопка, але й пройшлася подіумом всесвітньовідома світська левиця Періс Хілтон, яка вже вдруге за останній період відвідує нашу столицю.

Для цього Тану буквально довелося задарувати її сукнями – у своїй щедрості Андре зізнається публічно.

На фінальний вихід Періс Танові прийшлося створити окрему, відмінну від всієї колекції, строкату сукню, яку примудрилися пошити за одну ніч. До цього планувалося, що білявка вийде у сукні нареченої з оголеним животиком, але така ідея прийшлася не до смаку примхливій гості. Сукня Періс вийшла не менш відвертою за білосніжний наряд Онопки, хоча білявка останнім часом начебто воліє виглядати скромницею. Але Тан запевнив, що їй "все сподобалось".

"Ми вчора з Періс до третьої години ночі "кружляли", підбираючи сукню. В підсумку зшили наряд спеціально для неї за одну ніч," – зізнався Андре Тан.

Для моторного Тана не в нове швидко шити сукні. На одному з попередніх сезонів відчайдушний дизайнер спромігся переробити цілу колекцію за тиждень.

Агресивний піар відвернув увагу гостей власне від колекції, цілком посередньої. Помаранчевий, купа відтінків зеленого, морквяний – насправді літні барви, та мегапопулярними вони були вже цього року. Проте Тан впевнений, що на прикрість дизайнерам, мода кардинально не зміниться.

"Мода зазнає кризи. Світові дизайнери активно експлуатують образи попередніх років. Я бачу це на світових тижнях моди, оскільки постійно їх відвідую," – пояснює схвильований власним показом дизайнер.

Рятували фірмові "танівські" сукні, модні досі комбінезони і білі жакетні костюми. Серед "джунглів" влучно виглядали окуляри із зеленими та бірюзовими скельцями. Подейкують, вони теж прийшлися до смаку американській гості. "Періс їх не знімала весь день!" – похвалився автор колекції.

А з дивакуватим взуттям від Сніжани Нех дівчата з попереднього показу встигли випередити дизайнера. "У нас мало майстрів, які б займалися взуттям на високому рівні," – коментує Тан власну прихильність.

Апофеозом "гарячого" зіркового дефіле став фінальний вихід Періс Хілтон під ручку з дизайнером у чудацьких шовкових шортах. Усміхнена дівчина у квітчастому платті зі шнурівкою виглядала білою вороною на тлі інших простіших нарядів з другої лінії Тана. Та й після показу місцеві "зірки" просто згубились на фоні всезагальної уваги до онучки готельного магната.

Фото колекції Андре Тана

Першу лінію власного одягу Тан поки що не демонструватиме на Тижні Моди, оскільки дуже переймається долею бюджетного бренду. Та обіцяє наступного сезону порадувати прихильниць вишуканих нарядів новою колекцією "розумного кутюру". Насправді, своєю широкою роздрібною мережею доступного одягу всюдисущий дизайнер вже встиг здобути прихильність широких мас, і без зайвої, не завжди доладної, реклами.

Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової
Фото колекції Наталії Каменської та Олесі Кононової

Усі фото Артема Жавроцького

Про гостей Українського тижня моди читайте на TabloID

Реклама:

Головне сьогодні