Жан-П’єр Браґанза – британський дизайнер з показом у столиці

Свіжі колекції з Лондону одна за одною демонструються українським модникам. Жан-П’єр Браґанза – вже другий запрошений європейський дизайнер, що влаштовує цього тижня дефіле у столиці.

Жан-П’єр Браґанза (Jean-Pierre Braganza) виріс у Канаді. До Британії приїхав на навчання у Коледжі Святого Мартина, а тепер щосезону представляє власні колекції на Лондонському Тижні Моди. До свого самостійного дебюту у 2004 році встиг попрактикуватись у Ролана Муре (Roland Mouret).

Жан-П’єр Браґанза – помітний представник британської моди із власним пізнаваним почерком. Його колекції відрізняє складний крій та футуристична стилізація.

Жінка від Браґанзи – сильна, впевнена в собі особа будь-якого віку, але з гарним смаком, – саме така, як і у більшості дизайнерів.

Жан-П’єр не може похвалитися довжелезним списком своїх зіркових клієнтів, та це не завадило йому впасти в очі метру моди Карлу Лагерфельду (Karl Lagerfeld) і стати його протеже. З кутюр’є дому Шанель у Браґанза мало місце творче співробітництво дворічної давнини, і відтоді молодий дизайнер дуже пишається співпрацею з маестро паризької моди.

Серед власних кумирів чоловік називає як Лагерфельда, так і Тьєрі Мюглера (Thierry Mugler), у весняному показі котрого виходила на подіум Леді Гага, і покійного Александра МакКвіна (Alexander McQueen), згадуючи якого Жан-П’єр як людина віруюча хреститься.

Дизайнер привіз до Києва колекцію прет-а-порте весна-літо 2012, тільки-но у вересні представлену лондонській публіці.

Дарья Шаповалова, яка, власне, і вмовила британця показати свою майстерність у Києві, назвала колекцію "дуже правильною". Вона вважає, що колекція Браґанзи стане натхненням і повчанням для молодих українських дизайнерів, творчістю яких дівчина опікується.

Як виявилось, Жан-П’єр завітав до столиці не тільки влаштувати дефіле, але й зав’язати перемовини стосовно відкриття в Україні власного магазину. "Я хочу відкрити цей регіон для свого одягу," – примарно окреслив Браґанза особисті плани.

Варто зазначити, що ціна на його вбрання у Британії коливається від 500 до 1000 фунтів стерлінгів.

Вдягається дизайнер в одяг виключно власного виробництва. В його творчій практиці як жіноча, так і чоловіча лінії одягу. "Жіноча лінія все одно більш популярна," – визначається стильний британець.

Жіноча колекція з елементами арт-деко, яку представив майстер цього вечора, складалась здебільшого з геометричних ліній як у формі, так і у кольоровій передачі, складних графічних принтів по шовку. Загалом, кожна модниця знайде для себе щось пригоже з цієї колекції. Для ділових дам – це серія брючних костюмів, коктейльні платтячка – для неформальних заходів, для сучасної молоді – різноманітні трикотажні сукні дивного крою.

"Все вже начебто вигадано. Але ми – дизайнери – завжди повинні вносити в моду щось нове: у кольорі, формі, тканинах," – пояснив винуватець свята.

Подивитись показ зібрались не лише запрошені українські модники. На шоу спеціально з’їхались іноземні друзі дизайнера.

Гість з Туманного Альбіону вперше у Києві. У нас він проїздом, і затримається лише на три дні. "У подорожі я неодмінно беру із собою "щасливий олівець", аби замальовувати влучні ідеї… і плюшевого ведмедика," – жартуючи, додає дизайнер.

Заморського візитера здебільшого розпитували про його враження від нашої столиці. Жан-П’єрові дуже сподобався Київ, а особливо українські дівчата, які, за відвертим зізнанням майстра, значно красивіші за його співвітчизниць.

"Мені пощастило, що моя асистентка родом з Києва, тож з однією прекрасною українською особою я вже був знайомий," – невимушено розповідає Жан-П’єр.

З творчістю українських дизайнерів іноземець до того знайомий не був, але у свій короткий візит встиг потоваришувати з усюдисущою Лілею Літковською, чия самобутність припала йому до душі.

Реклама:

Головне сьогодні