У Лондоні знайдено невідомий портрет роботи Дієго Веласкеса

— 28 жовтня 2011, 12:34

У серпні 2010 року картини Шеперсона привезли в столицю Великобританії на аукціон Bonhams, де експерти відразу помітили, що одне полотно сильно відрізняється від інших за технікою виконання, і припустили, що воно могло бути написано Веласкесом.

Після цього картину зняли з аукціону, а головний офіс Bonhams зв'язався з фахівцями з Мадрида і Дубліна, які після проведених досліджень довели авторство іспанця, повідомляє Lenta.ru.

Портрет невідомого чоловіка буде виставлений на аукціон робіт старих майстрів, який пройде 7 грудня. Аукціонний дім оцінює картину в 2,2-3,4 мільйона євро.

Незважаючи на те, що достовірно не встановлено, хто саме позував, висловлюються припущення, що Веласкес міг зобразити Хуана Матеоса, керуючого королівськими гончими.

Картини Шеперсона пішли з молотка в серпні минулого року. Кожна робота британця оцінювалася в 350 тисяч євро. Історики мистецтва вважають, що полотно Веласкеса виявилося серед колекції Шеперсона не випадково.

Можливо, британський художник колекціонував твори живопису. Нинішній власник картини, що успадкував роботи Шеперсона, побажав залишитися невідомим.

Останній раз робота Веласкеса була продана на аукціоні в 2006 році. На даний момент залишилися тільки 4 картини іспанського художника, які знаходяться у приватних осіб.

Реклама:

Головне сьогодні