Центр Пінчука розіграли. Фото

— 16 листопада 2011, 14:00

Умови роботи – 6 днів на тиждень, крім понеділка. Натомість експонату пропонувалась зарплата у 360 грн на день і одноразове харчування (щоправда, їсти треба було прямо у ліжку).

"Це розіграш", – повідомив у коментарі "Українській правді. Життя" директор з комунікацій PinchukArtCentre Денис Казван.

За його словами, співробітники центру навіть придумали анекдоти-продовження на тему. "Бомж, який вкрав у супермаркеті візок, і, помістивши поряд з собою табличку "бомж і візок", три доби безкарно ночував в PinchukArtCentre", - переказує анекдот Казван.

Втім, використання живих людей для мистецьких акцій не новина. Наприклад, на виставці Donetsk goes contemporary, яка зараз проходить у Донецьку, Сантьяго Сьерра платить ветерану-афганцю, який непорушно стоїть у кутку (Перформанс).

Ось такий розіграш :)

Сама новина з 12 листопада, коли вона була опублікована, була переглянута понад 8 тисяч разів, її перепостило у Facebook більше 500 інтернет-користувачів.

Автор оголошення обіцяв, що не продасть "сплячого у колекцію".

Цікаво, що раніше аналогічне оголошення було опубліковане у Росії. Щоправда, там зарплата "сплячого" оплачувалась значно краще: 150 доларів за день. Тексти оголошень дуже схожі, вимоги до кандидатів – теж.

Варіант новини у Росії у вересні
Реклама:

Головне сьогодні