Оголошено номінантів на "Золотий глобус"

— 16 грудня 2011, 11:18

Фаворитом на цей раз виявилася стрічка Мішеля Хазанавічуса "Артист" ("The Artist"), події якої розгортаються в Голлівуді в кінці 20-х років минулого століття. Головний герой фільму – кіноактор, кар'єра якого пішла на спад.

"Артист" претендує на "Золоті глобуси" в шести номінаціях: "Найкраща комедія або мюзикл", "Найкращий актор в комедії/мюзиклі", "Найкраща актриса другого плану в комедії/мюзиклі", "Найкращий режисер", "Найкращий сценарій" і "Найкращий оригінальний саундтрек".

Стрічка Олександра Пейна "Нащадки" ("The Descendants") з Джорджем Клуні в головній ролі претендує на п'ять "Золотих глобусів". Стільки ж нагород може отримати картина Тейта Тейлора "Прислуга" ("The Help").

У минулому році основним претендентом на нагороди HFPA вважався фільм Тома Хупера "Король говорить!", Який фігурував в семи номінаціях. Проте в результаті найбільша кількість "Золотих глобусів" (у цілому – чотири) дісталася стрічці Девіда Фінчера "Соціальна мережа".

Свою скарбничку премій за найкращу жіночу роль, швидше за все, поповнить Меріл Стріп. Вона зіграла Маргарет Тетчер у фільмі "Залізна леді".

Інший ймовірний претендент на звання найкращого актора драми — Майкл Фассбендер, який зіграв у фільмі "Сором" молодого американця, який страждає від сексуальної залежності.

Мішель Вільямс, яка приміряла на себе роль кінодіви Мерилін Монро у фільмі "7 днів і ночей із Мерилін", вважається фавориткою серед актрис, висунутих у категорії "комедія і мюзикл".

Лауреати "Золотого глобуса" будуть названі у Лос-Анджелесі 15 січня.

За матеріалами Лента.ру і Euromag

Реклама:

Головне сьогодні