Вакарчук подарував Львову пам’ятник. Фото

— 20 грудня 2011, 17:39

Ініціатором та меценатом, коштом якого відбулося створення пам’ятника, є музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Пам’ятник заввишки 2,6 метра виготовлено з бронзи, а постамент та мощення – з граніту. Монумент встановлено на монолітній кам’яній брилі; навколо пам’ятника з мозаїки та гранітної плитки викладено декоративну гітару. Вартість проектних робіт та виготовлення пам’ятника склала 360 тис. грн.

Місця розташування пам’ятника - пр-т Шевченка, 7-9. Саме це місце є на шляху від філармонії до музичної академії, яким часто ходив Володимир Івасюк.

Автори пам’ятника: скульптор Сергій Олешко та архітектор Михайло Ягольник. Кошти на благоустрій прилеглої території - 174 тис. грн. - виділено з міського бюджету Львова.

Нагадаємо, ідею зі встановлення пам’ятника Святослав Вакарчук озвучив у 2006 році на святкуванні 750-річчя Львова. За його ж клопотанням, восени 2006 –го міський голова Львова Андрій Садовий створив організаційний комітет зі спорудження пам'ятника.

Оргкомітет звернувся до львівських митців — заступника голови Львівського відділення Спілки архітекторів України Михайла Ягольника та скульптора Сергія Олешка, - з проханням розробити концепцію майбутнього пам'ятника композиторові.

6 серпня 2010 року було затверджено проект, а 15 липня 2011 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив вимоги щодо встановлення пам'ятника.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні