На українській бієнале покажуть дух і плоть

— 12 січня 2012, 23:52

Перший розділ "Невтомний дух" - про вірування, міфи й уявлення про Всесвіт, котрі не регулюються матеріальною потребою.

Тема "В ім'я порядку" досліджуватиме, як під приводом раціоналізму влада намагається домінувати над культурою шляхом створення меркантильних ієрархій, повідомляє Korydor.in.ua

Розділ "Плоть" аналізуватиме людське тіло, його апетити, бажання і обмеження. Останній розділ виставки "Неспокійний Сон" зосередиться на нічних кошмарах і передчуттях катастрофи, які людина не в змозі відвернути.

Відкриттю основного проекту передуватиме дискусійна платформа під назвою "Що є і чого не має бути? Мистецтво після кінця світу", яка відбудеться в березні-квітні 2012 року.

Проект складатиметься з лекцій, презентацій, семінарів і воркшопів, а також фінальної кількаденної публічної дискусії. Платформу куруватиме арт-критик, редакторка розділу "Искусство" онлайн-видання OpenSpace.ru Єкатєріна Дьоготь. Підсумком проекту стане збірка теоретичних матеріалів, що вийде друком влітку 2012 року.

Тема бієнале – “Найкращі часи, найгірші часи. Відродження та Апокаліпсис у сучасному мистецтві”. У виставці візьмуть участь відомі світові та провідні українські митці, а також молоде покоління вітчизняних художників. Географія проекту охопить близько тридцяти країн.

Стиль бієнале розробляв відомий британський дизайнер Джонатан Барнбрук. "Айдентика, яку ми створили, на нашу думку, унікально пасує до надзвичайної будівлі Мистецького Арсеналу, наділена її силою. Але водночас ця айдентика має неабияку здатність до адаптації та змін під час різноманітних мистецьких подій, що відбуватимуться тут", - зазначив Барнбук.

Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 триватиме з 17 травня до 31 липня 2012 року в Мистецькому Арсеналі. Попередній список учасників буде оприлюднений на сайті Arsenale 2012.

Реклама:

Головне сьогодні