У США роздали "Золоті глобуси". Фото. Відео

69-та церемонія вручення премії Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA) "Золотий глобус" пройшла в неділю в Беверлі-Хіллз, штат Каліфорнія.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Associated Press.

Кращою стрічкою в категорії "драма" було визнано картину "Нащадки" ("The Descendants") Александра Пейна. Вона оповідає про чоловіка, що намагається відновити зв’язок зі своїми доньками після загибелі дружини.

Джордж Клуні на церемонію прийшов у товаристві нової дівчини, Стейсі Кіблер

Приз за кращу режисуру отримав Мартін Скорсезе за фільм "Хранитель часу" (Hugo").

Кращим актором року став Джордж Клуні, який виконав головну роль у "Нащадках".

Звання кращої актриси одержала Меріл Стріп за роль у стрічці "Залізна леді" ("The Iron Lady"). До слова, фільм затято розкритикували соратники та близькі Маргарет Тетчер, вважаючи створення такої стрічки за життя екс-прем’єра Великої Британії виявом зневаги до неї.

Про це писало видання The Telegraph.

Кадр з фільму "Залізна леді"

"Вона ніколи на моїй пам'яті не була такою напівістеричною, надто емоційною, надмірною жінкою, якою її зобразила Меріл Стріп", - заявив політик-консерватор, лорд Норман Теббіт.

"Золотий глобус"за кращий сценарій, до фільму "Опівніч у Парижі", здобув Вуді Аллен. Найкращою піснею до кінострічки стала композиція Мадонни "Masterpiece", що лунає в фільмі "W.E."

Композиція Мадонни "Masterpiece" стала кращою піснею до фільму

Приз у номінації "Краща комедія або мюзикл" здобув чорно-білий фільм "Художник" ("The Artist") Мішеля Хазанавічуса. Головний герої стрічки – забутий глядачами актор німого кіно, що зустрічає молоду танцівницю, для якої шлях до слави лише розпочинається.

За ролі першого плану в цій категорії "Золоті глобуси" вибороли Мішель Вільямс, яка зіграла в стрічці "Сім днів та ночей із Мерилін" ("My Week With Marilyn") та Жан Дюжарден за свою роль в "Артисті".

Мішель Вільямс присвятила винагороду своїй дочці

У своїй промові Вільямс зазначила, що таку ж винагороду 52 роки тому отримала сама Мерилін Монро, пише The Daily Mail.

Свою ж цьогорічну перемогу акторка присвятила Матильді – своїй 6-річній донечці від померлого актора Хіта Леджера.

Найкращим анімаційним фільмом 2011-го року визнали "Пригоди Тінтіна" ("The Adventures Of Tintin"), а кращою стрічкою іноземною мовою – іранську картину "Розлучення" ("A Separation").

Кейт Вінслет назвали кращою актрисою міні-серіалу

Також премії одержали серіали каналів Showtime та ABC: в категорії "драма" – "Чужий серед своїх" ("Homeland"), у категорії "комедія або мюзикл" – "Американська сімейка" ("Modern Family").

Кращою актрисою серіалу в категорії "драма" стала Клер Дейнс ("Чужий серед своїх"), кращим актором – Келсі Греммер (за роль у серіалі "Босс").

За кращу гру в серіалі категорії "комедія або мюзикл" відзнаку здобули Лора Дерн ("Просвітлена" ("Enlightened") та знайомий мільйонам глядачів за серіалом "Друзі" актор Метт ЛеБлан – цього разу за роль у сералі "Епізоди" ("Episodes").

Джоуї з "Друзів" отримав "Золотий глобус" за роль у серіалі "Епізоди"

Кращим міні-серіалом року визнали "Абатство Даунтон" ("Downton Abbey"). Кращою актрисою міні-серіалу стала Кейт Вінслет ("Мілдред Пірс" ("Mildred Pierce")), кращим актором – Ідріс Ельба ("Лютер" ("Luther")).

Кращими виконавцями ролі другого плану в міні-серіалі стали Джессіка Ланж та Пітер Дінклейдж.

Спеціальну премію імені Сесіля ДеМілля одержав актор Морган Фрімен, повідомляє сайт The Hollywood Foreign Press Association.

Морганові Фрімену присудили спеціальну премії

Цього разу не отримав відзнаки, але, як справжня кінозірка, попозував на червоній доріжці песик на ім’я Уггі, який знявся в картині "Артист".

За блискучу гру чотирилапого вже вшанували в Каннах, вручивши йому винагороду Palm Dog та розкішний нашийник, пише сайт palmdog.com.

Кінозірка-песик Уггі також побував на церемонії

Фото Reuters та АР.

Реклама:

Головне сьогодні