У Британії дадуть премію за книгу з найхимернішою назвою

— 24 лютого 2012, 11:33

"Століття виїмки піску в Бристольському каналі: Том другий", зветься книга автора Пітера Гроссона, пише The Telegraph.

Про що вона – читач розуміє, щойно поглянувши на обкладинку.

Натомість інтрига криється в назві наступної книги-конкурсанта. Дослівно вона перекладається як "Кулінарія з Какашкою". Насправді ж авторка, Саійаад Дівонг, не має наміру зіпсувати читачам апетит – тайською слово "роо" означає "краб", а ще – це прізвисько самої письменниці.

До шорт-ліста увійшли також "Естонські шкарпеткові візерунки в світі" Айно Прааклі та "Велика сінгапурська паніка пенісів та майбутнє американської масової істерії" Скотта Мендельсона.

Якщо в першому творі йдеться, як можна зрозуміти, про плетіння, то друга книга розповідає про епідемію істерики, що охопила сінгапурських чоловіків у 1967. Вони повірили, що загадкова хвороба "Коро" змушує їхні статеві органи зменшуватися, аж поки вони зовсім не зникнуть.

"Пеннінський щоденник пана Андоха, японського експерта зі статі курчат у Хебден Брідж 1935" Стівена Каррі й Такайоші Андоха також претендує на винагороду. Як можна здогадатися, у книзі розповідається про пригоди чоловіка, який прибув із Японії до Британії, аби навчати фермерських працівників розпізнавати стать одноденних курчаток.

З-поміж книг із найбільш чудернацькими назвами є також "Таксономія офісних стільців" та твір із інтригуючою назвою "Гриб у християнському мистецтві".

Переможця буде обрано шляхом голосування на сайтах thebookseller.com та welovethisbook.com та названо 30-го березня.

Як пише англомовна Вікіпедія, премію Diagram Prize було засновано в 1978-му, й відтоді її вручають щороку.

Реклама:

Головне сьогодні