16 дизайнерів з Європи з колекціями в Києві. Фото

Ми вже писали про організацію та принцип проведення "модно-спортивного" проекту ЄвроФешн та враження від перших показів європейських дизайнерів на київському подіумі.

За два дні модного фестивалю було багато приємних сюрпризів і навіть декілька розчарувань. Ми коротко ознайомимо вас з усіма колекціями дизайнерів з Європи, а вже вам вирішувати, чи кращі вони за вітчизняних колег, чи своя сорочка таки ближча до тіла.

Цей проект вагомий тим, що пов’язує держави через мистецтво, і дає можливість не лише здійснити віртуальну подорож до країни через моду, але й іноземним гостям відвідати приймаюче місто ЄВРО 2012 і перезнайомитись один з одним.

Радує те, що на два дні модні люди столиці зібралися не критикувати моду, оцінювати її актуальність чи досвідченість дизайнерів, а ближче познайомитись з культурними та модними уподобаннями кожної національності.

Адже широкому загалу відома лише творчість потужних брендів, і ми мало що знаємо про справді національних європейських дизайнерів.

Тут і далі фото Дмитра Ларіна

Колекції слід було переглянути ще й тому, що серед нашого похмурого (в сенсі представлених чорно-сірих колекцій) Тижня моди кольорові пропозиції від дизайнерів-гостів з Європи як ковток свіжого повітря серед буденного і частково зашореного життя всередині нашого ставлення до моди.

В обличчі "Української правди. Життя" хотілося б відзначити покази іспанської дизайнерки за вибухову кольорову філософію, що заряджає всіх навколо приємним позитивом та посмішками і, звичайно, британський видовищний показ не тільки за одяг "із власним обличчям", але й за своєрідну іронічно-життєствердну філософію.

Україна

Ірина Каравай, посол моди від України, представила в рамках проекту повноцінну регулярну колекцію. Для Ірини це стало своєрідною віддушиною, адже вона не брала участі в основному графіку показів Українського тижня моди, зате почесно відкривала проект зі своєю ніжною колекцією.

Як нюансне доповнення до чудової добірки пальт Ірина застосувала панчохи, а цей факт вже давно викликає неоднозначні думки в модному суспільстві, хоча нерідко з’являється на модних подіумах.

Іспанія

Справжню кольоротерапію влаштувала дизайнерка з Іспанії Агата Руїз де ла Прада (Agatha Ruiz de la Prada): її колекція суцільно кольорова. Мисткиня дотримується правила не використовувати чорного кольору в своїй творчості.

Заряд позитивної енергії та приємних посмішок був гарантований всім, хто бачив зміну яскраво-кольорових строїв на подіумі. Навіть моделі посміхалися! А із зали не стихали спалахи камер та смартфонів – кожному бажалося увіковічнити приємні враження.

Швеція

Шведська дизайнерка Іда Шестедт (Ida Sjostedt) привезла до Києва темну колекцію з трикотажу та блискучих мереживних тканин, і теж начепила дівчатам панчохи. Схожі на піжамки строї доповнювались пальтечками та короткими курточками і жакетами.

Ірландія

Не менш блискучою колекцією в прямому сенсі слова відзначилась дизайнер з Ірландії Джоан Хайнс (Joanne Hynes). Схоже, що художниця сприймає одяг як плацдарм для сучасного мистецтва. Простий крій та лискуча шкіра під срібло та золото з аплікаціями за стилем абсолютно унікальні, а потвори на деяких вбраннях здалися дуже вже схожими на Примаченківських диких звірів.

"Мокрі" кольорові легінси взагалі вражаючі. Прекрасними були й прикраси, особливо комірці з камінням та метеликами.

Хорватія

Представник Хорватії Іван Мандзукіч (Ivan Mandzukic) від бренду IvanMan представив концептуальну чоловічу колекцію. Вона ж прийшлася до смаку пані Ірині Данилевській. Особливі риси: використання орігамі та чоловічі трикутні клатчі.

Португалія

Португальська дизайнерка Марія Гамбіна (Maria Gambina) була в дусі молодих дизайнерів-експериментаторів: різнокольорові панчохи, ірокези, трикотаж з дивними надплетеннями та "наростами", і таке ж чудернацьке взуття. Були серед того і чоловічі строї для авангардних молодиків.

Варто відмітити, що мода в Португалії, як і українська, доволі молода.

Греція

Грецький посол моди Янос Ксеніс (Yiannos Xenis) моди показав спокійну колекцію шовкових суконь з легких текучих тканин. Грецька зима, виявляється, досить тепла, якщо дизайнер створює легкі невагому сукні і босоніжки. Сукні доповнені сріблястими прикрасами у вигляді лаврових гілочок.

Наряди з колекції цілком згодяться для випускного балу або прийому з не надто строгим дрес-кодом.

Росія

Вікторія Андреянова як досвідчений та відомий представник дизайнерської братії з Росії привезла колекцію ситцевих сарафанів у клітинку, квіточки та смужки. Це нетипова для дизайнера колекція, адже Вікторія звикла працювати з елітними тканинами.

І це єдиний дизайнер серед інших, хто демонструє українській публіці торішню, а не актуальну колекцію. Адже прем’єра нової відбудеться у Москві за два тижні.

Італія

Дует CARTA E COSTURA з Італії використовує в роботі барви, притаманні моді цієї країни. Похмурої осені на вулицях міста кольорові пальто виглядали б дуже життєрадісно, а пастельні сукенки з контрастними ремінцями варті окремого тренду.

Франція

Молодий французький бренд MEME T’AIME показав змішану чоловічо-жіночу колекцію в чорно-сірій гамі. Визначальними рисами можна назвати витягнутий трикотаж, мішкувату посадку пальто і піджаків, просторий крій брюк і суконь.

Данія

Данія в особі дизайнера Енн Софі Медсен (Anne Sofie Madsen) представила складні арт-об’єкти з бахроми, сплетених у чудернацькі форми бусин, шкіри та в’язаних полотен. Моделі дефілювали повільно, щоб всі присутні могли ретельно розгледіти кожен нюанс. Енн Софі вбачає в цих строях певну кутюрність через велику кількість ручної роботи. Інша частина колекції цілком носибельна, як запевняє іноземна гостя.

Чехія

Чеська команда OLDSCHOOL сумістила сірі конструктивно пропрацьовані строї та пальта-ковдри яскравих насичених кольорів. Цікаво виглядали стьобані речі на синтепоні: жилети, піджаки та жакети. Чехи майстерськи поєднують новаторство в крої та декоративних елементів з поняттям "дорослої моди". Таким мікс дизайнери використовують, щоб урізноманітнити враження.

Нідерланди

Нідерланди відзвітували мінімалістичною колекцією від молодої дизайнерки походженням з В’єтнаму Еліз Кім (Elise Kim), упорядкованою з маленьких білих та пастельних суконь, та нового прочитання класичного жіночого костюму. Окремий темний блок охопив короткі пальта-сукні, шубки і довгі плаття.

Німеччина

З творчістю посла моди від Німеччини Аннетт Гертц (Annette Gortz) українська публіка стикалася вже неодноразово – німкеня часто відвідує Український тиждень моди з власними показами. Нинішня колекція зроблена в дусі творчості дизайнера-промисловця і з нальотом жорстко-практичного німецького стилю.

Польща

Польські делегати La Mania в особі дизайнера Джоанни Пшетакевич (Joanna Przetakiewicz) продемонстрували сіро-карамельну колекцію цупкого зимового одягу з вистроченими архітектурними деталями, парчевих сукенок та низкою волохатих пальто та светрів.

Бренд патронує сам Карл Лагерфельд., тож від порад та втручання професіонала такого рівня кінцевий продукт Джоанни набуває стильного звучання.

Велика Британія

Філіп Колберт (Philip Colbert) з брендом The Rodnik Band від Великої Британії закривав ЄвроФешн феєричною поп-артівською колекцією. Двох слів не вистачить, щоб повно описати стиль Філіпа. Дизайнер полюбляє зображення яєчні, бананів, чашок кави, овечок і червоненьких даблдекерів, вводить у вжиток короткі спідниці і платтячка, блискучі лелітки, кольорові панчохи і картузи у вигляді британської корони.

Оптимістичний та балакучий Філіп вже відомий за межами власної країни дизайнер, а також співає у власному гурті. Тому й показ влаштував у незвичному форматі: виконував пісень, бігав по подіуму, а моделі порушували звичні традиції дефіле: пританцьовуючи разом з дизайнером, корчили пички на фотокамери.

Британець на це відповідає, що слід руйнувати стереотипи, а покази робити максимально наближеним до реального життя та настроїв колекції.

Реклама:

Головне сьогодні