В Україні нагородили найкращі документальні фільми. Список

— 29 березня 2012, 11:19

Нагадаємо, що цього року на фестивалі Docudays UA фільми змагались у трьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО.

Головний приз конкурсу Docu/Життя отримав фільм "Аргентинський урок" режисера Войцеха Староня (Польща).

Кадр з фільму "Аргентинський урок"

Спеціальна відзнака "За оптимізм" - фільм "Золота осінь" режисера Яна Тенхавена (Німеччина).

Спеціальна відзнака "За надзвичайні характери" – фільм "Про гангстерів" режисера Тебого Едкінса (Німеччина).

Переможців Docu/Життя визначало журі у складі письменника Івана Малковича (Україна), кінодокументаліста Марини Разбєжкіної (Росія) та програмера МКФ документального кіно в Марселі Ніколя Феодороффа (Франція).

У конкурсі Docu/Право перемогу здобув фільм "Тілом та душею" режисера Матьє Брона.

Кадр з фільму Тілом та душею

Спеціальна відзнака "За високу художність, тонкий гумор та зворушливість історії стосунків між героями - представниками різних поколінь" - фільм "Життя у фотокадрах" режисерки Тамар Таль (Ізраїль).

Спеціальна відзнака "За художню силу та громадянську відвагу у дослідженні протестного руху у сучасній Росії" - фільм "Завтра" режисера Андрєя Ґрязєва (Росія).

Журі Docu/Право - правозахисник Лідія Тополевська (Україна), фотограф Богдан Голомічек (Чехія), редактор сайту "Телекритика" Наталія Лігачова (Україна).

Переможцем Docu/Коротко стала стрічка "Коли ми станемо щасливими" польського режисера Павела Височанські.

Кадр з фільму "Коли ми станемо щасливими"

Спеціальну відзнаку "За сміливість й неочікуваність розповіді про те, як світова історія відображається у долі звичайної людини" отримав фільм "Хроніка Олдріха С." режисера Рудольфа Шміда (Чехія).

Спеціальна відзнака "За людяність і безстрашність підходу режисера до теми прощання людини з життям" - фільм "Останній акорд" ("Outro") режисерки Юлії Панасенко (Росія).

Переможців у номінації Docu/Коротко визначало журі - директор Краківського кінофестивалю Кшиштоф Гієрат (Польща), продюсерка Ілона Бічевська (Латвія); режисер, cценарист Валерій Балаян (Україна).

Спеціальна відзнака "За боротьбу із самотністю" – фільм "Рамін" режисера Аудріус Стоніс.

Спеціальний приз від Національної спілки кінематографістів України отримав фільм "Як у тебе справи, Рудольфе Мінг?" режисера Робертса Рубінса (Латвія).

Премію імені Андрія Матросова від команди Docudays UA, яка традиційно відзначила фільм, у якому побачила найбільше любові, отримав фільм "Останній акорд" ("Outro").

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувся з 23 до 29 березня 2012 року у столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі 19).

Усі фото з docudays.org.ua

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні