Новий роман про Бонда напише Вільям Бойд

— 13 квітня 2012, 16:24

Поки що книга, яка ще не має назви, повинна вийти у світ наступного року, коли виповниться 60 років першому роману Іена Флемінга про Бонда - "Казино Рояль", пише Бі-бі-сі.

Номінант на Букерівську премію Бойд вже заявив, що його книга ознаменує повернення до "класичної бондіані", а дія в ній відбуватиметься в 1960-і роки.

Вільям Бойд став третім письменником хто, отримав офіційне запрошення від спадкоємців Флемінга написати черговий роман серії.

До нього в цій ролі виступили американський письменник Джеффрі Дівер, який написав роман "Карт-бланш", що вийшов минулого року, і британець Себастьян Фолкс, чий роман "Диявол не любить чекати" вийшов до 100-річчя Флемінга в 2008-ому році.

Бойд розповів, що одразу погодився на запрошення спадкоємців Іена Флемінга написати новий роман.

"Для мене це - захоплююче завдання, - сказав письменник. - З книгами про Бонда мене познайомив мій батько в 60-і роки, і я прочитав їх усі, причому моїм найулюбленішим стала "З Росії з любов'ю".

Цікавість Вільяма Бойда до Флемінга стала очевидна в його романі 2002-го року "Серце людини", за яким був поставлений популярний телефільм. У ньому Флемінг показаний в якості персонажа, який вербує героя роману Логана Маунтстюарта у флотську розвідку під час Другої світової війни.

"Вільям Бойд - сучасний англійський письменник, класичні романи якого поєднують в собі високий стиль з привабливістю для широкої читацької аудиторії", - заявила Корінн Тернер, директор компанії Ian Fleming Publications.

"Його детективи займають ту саму нішу, що і книги Іена Флемінга, і володіють схожим стилем та елегантністю", - додала вона.

Новий роман про Бонда буде опублікований у Британії восени настпуного року видавництвом Jonathan Cape, яке видавало всі романи Флемінга.

На літо цього року заплановано перевидання усієї серії про Бонда (14 книг), у тому числі двох збірок оповідань.

В жовтні на екрани має вийти черговий фільм про Бонда, Skyfall, в якому головну роль - вже втретє - виконує Деніел Крейг.

Реклама:

Головне сьогодні