Фільм українського режисера побореться за "золото" в Каннах

— 21 квітня 2012, 12:46

Екранізація однойменної повісті білоруського письменника Василя Бикова - це спільне виробництво Росії, Німеччини, Латвії, Голландії та Білорусії, пише ВВС.

У 2010 році Лозниця представляв в головному конкурсі Канн свій ігровий дебют "Щастя моє".

Кадр у фільмі "В тумані"

Як зізнався Лозинця в інтерв’ю виданню, він написав сценарій до фільму "В тумані" ще у 2001 році і це був перший сценарій ігрового фільму, який він взагалі написав.

"У Бикова дуже добре написані діалоги, у нього є історії кожного з персонажів і дані вони набагато глибші, ніж те, що мені вдалося зробити в сценарії", сказав Лозниця.

Дія картини розгортається в окупованій німцями Білорусії в 1942 році. Цей період сам режисер вважає одним із найважливіших і дивних у вітчизняній історії.

Головну роль виконує молодий білоруський актор Володимир Свірський. Також в картині задіяні такі актори як Михайло Євланов, Борис Кармозін, відомі глядачу за фільмами "Ліквідація", "Жила-була одна баба" та ін.

В епізодах брали участь місцеві жителі Східної Латвії, де знімався весь фільм. До операторської роботи над картиною залучили Олега Муту, що працював з Олександром Сокуровим на "Фаусті" і брав участь у зйомках голлівудських "Хронік Нарнії", додають РИА Новости.

Реклама:

Головне сьогодні