В Баварії планують видати книгу Гітлера "Моя боротьба"

— 26 квітня 2012, 12:59

Публікація запланована до 2015-го року, пише Бі-бі-сі.

Дана книга в Німеччині не є забороненою. Ексклюзивне право на її видання належить Баварії. Воно закінчується в кінці 2015-ого року, коли виповниться сімдесят років з дня смерті Гітлера.

Влада Баварії повідомляє, що видання, яке готується до друку, призначене для студентів і міститиме коментарі. Мета видання книги - розвіяти міфи навколо неї.

Міністр фінансів Баварії Маркус Зедер повідомляє, що рішення про видання книги було прийнято після переговорів як з прихильниками, так і з противниками книги.

"Ми хочемо показати, наскільки божевільні ідеї, викладені в даній книзі і до яких жахливих наслідків може призвести їх реалізація", - заявляють представники влади.

Видавши книгу до 2015-го року, влада Баварії сподівається зробити наступні публікації книги комерційно непривабливими.

З 2016-ого року всі обмеження на видання книги в Німеччині будуть зняті.

"Буде краще, якщо у громадян Німеччини з'явиться можливість читати дану роботу з коментарями", - заявив голова Центральної ради євреїв у Німеччині Дітер Граумана.

До 1945-го року в Німеччині було продано 10 млн. копій даної книги. Після Другої світової війни вона не перевидавалася. Зараз вона доступна в перекладі на інші мови.

Гітлер написав книгу "Моя боротьба" в 1924-ому році, відбуваючи ув'язнення за спробу державного перевороту. Дана книга являє собою почасти автобіографію автора, почасти пропаганду расизму і є основною працею націоналістичної ідеології.

Реклама:

Головне сьогодні