Померла легенда диско Донна Саммер

— 18 травня 2012, 10:00

Життя королеви диско та R&B забрав рак.

Про це пише Time.

ЛаДонна Андреа Граймс народилася 31-го грудня 1948-го року в Бостоні, зростала в небагатій родині з шістьма братами та сестрами, співала в церковному хорі. Підлітком вона перебралася до Нью-Йорку, а в 18 влаштувалася до гастрольної групи Hair.

Донна вийшла заміж за актора Гельмута Соммера, від якого народила доньку. В 1976-му цей шлюб розпався.

Уже перший сингл співачки, The Hostage, зробив її відомою в європейських клубах, справжню ж гучну славу приніс їй хіт Love To Love You, Baby, який злетів на верхівки американських чартів у 1976-му.

Саммер опинилася на гребені світової хвилі диско та стала чи не найпопулярнішою артисткою цього жанру, конкуруючи з самими Bee Gees.

У 1978-му співачка знялася в стрічці "Слава Богу, сьогодні п’ятниця". Фільм зазнав невдачі в прокаті, але саундтрек у виконанні Саммер, Last Dance, приніс їй "Оскара".

"Музика просто змінюється, просто людям вона набридає, й вони рухаються до чогось іншого. У той період у людей був танцювальний настрій. Вони хотіли бути піднесені, хотіли, щоб їм було весело, їм не хотілося думати", - сказала співачка в одному з інтерв’ю New York Times.

1980-ті роки також були успішними для Саммер. Вона одружилася з музикантом Брюсом Судано, з яким прожила до самої смерті.

На весь світ прогриміли такі її хіти як She Works Hard for the Money, This Time I Know It’s for Real, Melody of Love та Carry On.

Донна продовжувала гастролювати в 1990-х та 2000-х роках.

У зірки діагностували рак грудей, однак Саммер тримала свою хворобу в таємниці, продовжуючи роботу над новим альбомом.

"Якщо я в моєму віці можу це зробити, можу поставити себе на кон, я не знаю, що з цього вийде, але знаєте, я готова. Я збираюся забити цього м’яча так далеко, як лише зможу, і, сподіваюся, я виб’ю його за межі стадіону", - сказала вона в 2008-му ABC News.

Реклама:

Головне сьогодні