Канни-2012: перемогла стрічка про кохання. Фото. Відео

Золоту пальмову гілку в Каннах виборов фільм австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Кохання", що оповідає про останні дні літньої подружньої пари.

Ханеке став власником головного призу кінофестивалю вже вдруге. В 2009-му році цю винагороду отримав його чорно-білий фільм "Біла стрічка".

Про це пише ВВС.

Головні ролі в "Коханні" зіграли відомі французькі актори Жан-Луї Третін’ян та Еммануель Ріва. Обом зіркам більше 80 років.

Сюжет картини – красива та зворушлива історія чоловіка, що піклується про дружину, життя якої згасає.

"Цей фільм ілюструє ту обіцянку, яку ми даємо одне одному в випадку, якщо станеться ситуація, яка описана в цьому фільмі", - зазначив Ханеке.

Сам 70-річний митець не став коментувати свою роботу. "Я не можу інтерпретувати мої фільми, це мають робити інші", - наводить слова режисера "Німецька хвиля" з посиланням на агентство dpa.

Гран-прі фестивалю, що вважається другим за значимістю призом, було вручено італійському режисерові Маттео Гарроне.

Він привіз до Канн сатиричну комедію "Реаліті-шоу".

Журі кінофестивалю також присудило приз за найкращу чоловічу роль данцю Мадсу Міккельсену, виконавцеві головної ролі в фільмі "Полювання" Томаса Вінтерберга.

Актор зіграв вихователя дитсадка, якого підозрюють у педофілії.

Найкращими акторками названо румунських зірок Косміну Стратан та Крістіну Флутур, які загріли в картині Крістіана Мунджу "За пагорбами".

Приз за найкращу режисерську роботу отримав мексиканець Карлос Рейгадас, автор сюрреалістичної стрічки "Post tenebras lux".

Стрічка українського режисера Сергія Лозниці "У тумані", котра претендувала на головний приз, здобула лише престижну винагороду журі Міжнародної асоціації кінокритиків (ФІПРЕССІ).

Ця історична драма, знята за повістю Василя Бикова, оповідає про події Другої світової війни і є спільним продуктом України, Росії, Білорусі, Латвії, Німеччини та Нідерландів.

Реклама:

Головне сьогодні