Вручено першу недержавну премію для автора україномовної книги для дітей

— 28 травня 2012, 17:39

Письменник, який не зміг бути присутнім на церемонії, одержить почесний диплом і грошову винагороду в 10 тис. грн., пише ЛітАкцент.

Валентин Бердт (справжнє ім’я – Валентин Бердута) – український письменник, журналіст, редактор, видавець. Літературну творчість розпочинав як поет. Видав збірку верлібрів "Потойбіччя".

Вірші та оповідання друкувались в місцевій періодиці, українських часописах "Український засів", "Медіа-поліс" та антології молодої поезії "Початки" ("Смолоскип", 1998). Як прозаїк дебютував романом "Останній клієнт". З 2009 року активно працює в дитячій літературі. Лауреат творчих конкурсів "Часопис", "Часопис-2000", "Коронація слова" (2009).

Серед фіналістів премії також були Юрій Бедрик, Василь Голобородько, Михайло Григорів, Сашко Дерманський, Дзвенислава Матіяш, Олекса Росич, Марина Павленко і Роман Скиба.

Літературна премія "Великий Їжак" – перша українська незалежна недержавна премія для автора найкращої сучасної україномовної книги для дітей, незалежно від його місця проживання та місця видання книги, заснована в жовтні 2011 року.

Засновниками премії є Громадська організація "Фундація соціокультурного розвитку" та Громадська організація "Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва".

Реклама:

Головне сьогодні