Онлайн-трансляція зустрічі з куратором Tate Modern Ніколасом Каліненом

Зустріч із куратором відділу сучасного мистецтва Tate Modern (Лондон) Ніколасом Каліненом.

Розмова розгорталася довкола ролі куратора у сучасному мистецтві, кураторських проектів Ніколаса Калінена, як то нещодавно презентованої у Tate Modern експозиції "Едвард Мунк: сучасний погляд", та його дослідження творчого доробку художника-аванґардиста Казимира Малевича для майбутньої виставки у Лондоні.

Модератор зустрічі – кураторка та арт-менеджер Олеся Островська-Люта.

Ніколас Калінен – куратор відділу сучасного мистецтва у Tate Modern, де працював над такими виставковими проектами, як "Дюшан, Мен Рей, Пікабіа" (2008), "Сай Твомблі: Цикли та сезони" (2008) та "Поп-життя: мистецтво у матеріальному світі" (2009).

У 2011 був куратором поствоєнної італійської мистецької секції у рамках виставки, організованої фондом Прада для Палаццо Ca' Corner della Regina у Венеції, також куратором виставки "Твомблі та Пуссен: художники Аркадії" у галереї Dulwich Picture у Лондоні та проекту художниці Тасіти Дін у Турбінному залі Tate Modern.

Наступні його виставки – "Едвард Мунк: сучасний погляд" була відкрита 28 червня 2012 року, та ретроспектива робіт Казимира Малевича запланована на 2014 рік.

Олеся Островська-Люта – кураторка, арт-менеджер, керівник проектів за напрямом "Культурне надбання" Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", голова правління фундації "Центр сучасного мистецтва", авторка багатьох публікацій про мистецтво в українських та міжнародних виданнях.

Реклама:

Головне сьогодні