Тест

Через бійню у США сеанси "Темного лицаря" відміняють, заходи безпеки посилюють

Друга за розміром американська кіномережа AMC оголосила, що до появи подальших розпоряджень у приміщеннях кінотеатрів не можна вдягати маски. Також забороняється приносити іграшкову зброю. Раніше в кінотеатрах США було звичним, що фани коміксів вдягались так, як їхні кіногерої, пише "Німецька хвиля".

Невдовзі показ фільму почнеться й у Німеччині, і охорона мережі кінотеатрів Cinemaxx також вживатиме додаткових заходів для безпеки відвідувачів. Оскільки на стрічку чекають багато глядачів, компанія вже посилила охорону кінотеатрів, зазначив речник Cinemaxx Арне Шмідт в коментарі Neue Osnabrücker Zeitung.

Французька прем’єра повинна була відбутись на Єлисейських полях у Парижі, але після звістки про стрілянину в США організатори вирішили відмінити показ. Водночас фінський дистриб’ютор фільму FS-Film вирішив "згорнути" маркетингову кампанію.

Зокрема, було припинено інтернет-промоцію та знято телеролики з рекламою "Темного лицаря". Скільки триватимуть ці заходи – невідомо, однак агентство Associated Press припускає, що вони можуть завершитись після цих вихідних.

Як відомо, бійня сталась в ніч на п’ятницю в кінотеатрі міста Аврора (штат Колорадо) під час прем’єри нового фільму про Бетмена.

До кінотеатру зайшов чоловік у масці, який розпочав стрілянину. У результаті загинуло 12 людей, ще 59 осіб було поранено. Підозрюваний – 24-річний студент Джеймс Холмс. Влада поки не знає про мотиви вбивства, а ФБР заперечує причетність вбивці до терористичних груп.

Режисер стрічки Кристофер Нолан висловив "глибоку скорботу" у зв’язку з подіями в кінотеатрі.

"Кіно – це мій дім. Усвідомлення того, що хтось так брутально сплюндрував це безневинне та повне очікувань місце, є просто руйнівним", - зазначив він.