Прем’єри тижня: оновлений Спайдермен, літній короткий метр, барселонські пристрасті

Від 5 липня на українських екранах демонструються: пригодницький екшн "Нова Людина-Павук 3D" Марка Вебба, короткометражний альманах "Best summer shorts" та мелодрама "Три метри над рівнем неба 2" Фернандо Гонсалеса Моліни.

Перезапуск Спайдермена

Стрічка "Нова Людина-Павук 3D" (Amazing Spider-Man 3D) - це продовження серії про Спайдермена, і водночас "перезапуск" циклу, знятого Семом Реймі. Змінилися режисер та весь акторський склад. Постановником виступив Марк Вебб, відомий комедією "500 днів літа".

Картина "Нова Людина-Павук 3D" заснована на оригінальних коміксах "Ultimate Spider-Man". Оновлений Спайдермен (Ендрю Гарфілд) боротиметься зі зловісним професором-ящуром Куртом Коннорсом (Ріс Іванс), а допомагатиме йому донька поліцейського Гвен Стейсі (Емма Стоун). Ця картина легковажніша за фільми Реймі, а образ Пітера Паркера вийшов на диво життєрадісним.

Ендрю Гарфілд, відомий глядачам насамперед завдяки драмі "Соціальна мережа", тут проявляє свій комедійний талант. Він встигає жартувати навіть тоді, коли мешканці міста перебувають під загрозою перетворитися на рептилій. Натомість його партнерка Емма Стоун втілює самовіддану, щиру та відважну дівчину.

Ця молода акторка останнім часом намагається урізноманітнити своє амплуа сексапільної дівчини по сусідству. І якщо у "Прислузі" вона допомагала чорношкірим служницям, то у картині "Нова Людина-Павук" ризикує життям заради порятунку цілого міста. Цікаво, що екранне кохання переросло для виконавців головних ролей у романтичні стосунки поза знімальним майданчиком, що напевне допомагало їм у встановленні так званої "хімії" між героями.

Стрічка "Нова Людина Павук" - це ще й рімейк попередніх серій, тож її творці заново переказують усю історію Пітера Паркера, додаючи деталі, які оминув у своїх фільмах Реймі. Скажімо, ми дізнаємося як саме загинули батьки майбутнього Спайдермена, і чому він опинився у тітки і дядька. Постать батька Пітера, на відміну від попередніх частин, у цьому фільмі відіграє важливу роль. Саме його наукові експерименти приводять хлопця до корпорації "Оскорп" та до її зловісного керівника Доктора Коннорса.

Головного негідника у картині зіграв Ріс Іванс. Звісно, цей актор не може похвалилися такою яскравою негативною харизмою, як його попередник Віллем Дефо, проте йому цілком вдалося втілити образ божевільного вченого, що він через власне каліцтво ставить під загрози життя тисяч людей.

Незмінною залишиться професія Пітера, який і у цій стрічці також удаватиме фотографа. Проте новий фільм привнесе у історію новочасний елемент – Павуку допомагатимуть не лише супер-здібності, але й мобільний телефон. Зрештою, кінооглядачі назвали картину "цікавою та чуттєвою рекомбінацією нових та вже знайомих деталей". Однак картина "Нова Людина-Павук" не добилася однозначного схвалення у кінопреси, розділивши її на два табори: окрім палких шанувальників у неї є і досить різкі критики.

Фільм знятий на нову цифрову камеру RED Epic, яка лише завойовує популярність у Голівуді. І 3D формат для пригод Людини-Павука використовуватиметься вперше. Проте "Нова Людина-Павук" не зловживає своїми технічними перевагами.

На щастя, ця стрічка не перетворюється на хаотичний набір батальних сцен та видовищних спецефектів, на що часто грішать голлівудські блокбастери. Втім, захопившись переказом історії Пітера, автори картини розтягують її майже на годину екранного часу.

Та не зважаючи на усі недоліки, картина зараз захоплює американський прокат, побивши чергові касові рекорди. А у 2014 році передбачається другий фільм із цього циклу сценаристом якого також виступить Джеймс Вандербілт.

"Нова Людина-Павук", напевне, має сподобатися дітям і підліткам, а також фанатам Спайдермена.

Оцінка фільму – 3,5 з 5

Короткі метри

Best summer shorts яскраво демонструє, що короткий метр – особливе явище у кіно. Передати інтенсивність зображення на екрані та вкласти його у короткий часовий проміжок завжди не просто.

Французька трагікомедія "Серфінг" розповідає про складні та водночас по-дитячому вперті стосунки двох друзів-чоловіків на березі Атлантики.

У короткій мелодрамі "Ненавиджу тебе" поєднується психологічна гра акторів та контрастне чорно-біле зображення.

Дивна анімаційна стрічка з Ірану "Шеф" розповідає про повара у лікарні, і демонструє класичну дихотомію еросу і танатосу.

У іспанській стрічці "На наступній зупинці" йдеться про гітариста, який шукає свою другу половинку.

"Речі, які не можна забути" – стрічка з елементами чорного гумору про маленьких хлопчиків-футболістів, яким на заваді стає стара жіночка із в’язальними спицями.

"Зачарована" – іспанська картина, створена під впливом кіно-естетики Кріса Маркера.

"Вчасно" – німецька драма-комедія про самотність та силу життя.

Автор дякує кінотеатру "Київ" за допомогу в підготовці матеріалу

Іспанська мелодрама в американському стилі.

Фільм іспанського режисера Фернандо Гонсалеса Моліни "Три метра вище неба 2" (Tengo ganas de ti) вдруге розповідає про пристрасть, кохання та дружбу молодих людей, життєвий досвід яких вже зазнав змін "дорослого життя".

У ролях: Маріо Касас, Марія Вальверде, Альваро Сервантес, Марина Салас.

Місце дії – Барселона, проте Іспанія виступає тут лише невиразним тлом. Не зважаючи не те, що фільм знято у Європі, акторська гра тут виглядає по-голлівудському мелодраматично.

Фото kinopoisk.ru

Реклама:

Головне сьогодні