Опубліковано невідоме оповідання Фіцджеральда

— 1 серпня 2012, 18:55

Невідоме оповідання автора "Великого Гетсбі" можна прочитати на сайті відомого журналу.

У назві обіграються два значення слова "light" - "вогник" і "світло", пише Лента.ру

Невелике оповідання про курців і священика була написане в 1936 році, тоді ж Фіцджеральд, для якого публікація розповідей у ​​журналах була важливим джерелом доходів, запропонував текст в The New Yorker, проте журнал відмовився його друкувати.

За даними The Huffington Post, в The New Yorker визнали, що розповідь зовсім не асоціюється з письменником.

Через більш ніж 75 років The New Yorker вирішив виправитися і скористався новою пропозицією. Рукопис оповідання був знайдений спадкоємцями письменника, які розбирали його папери, щоб згодом виставити їх на аукціон Sotheby's.

ВІДЕО ДНЯ

Цього року The New Yorker запропонував надрукувати оповідання фахівець з творчості Фіцджеральда, редактор Джеймс Вест (James West).

Головною героїнею розповіді Фіцджеральда є місіс Хенсон, 40-річна жінка, власниця фірми з продажу корсетів і поясів. Вона відправляється в робочу поїздку по декількох штатах США, де не вітається куріння, а місіс Хенсон любить іноді викурити сигаретку, щоб розслабитися під час напруженого робочого дня.

Пошуки місця для куріння приводять головну героїню в католицький собор.

Фіцджеральд, якому значний успіх приніс роман "По цей бік раю" (1920), після його виходу друкувався в багатьох газетах і журналах. The New Yorker, як повідомляється на сайті видання, в 1929-1937 роках опублікував три коротких гумористичних оповідання Френсіса Скотта Фіцджеральда і кілька віршів.

Реклама:

Головне сьогодні