Співробітник Лаври про рівень Влади Прокаєвої. Відео

У Києво-Печерському заповіднику - скандал. Колектив "Лаври" звинувачує нове керівництво у негідному ставленні до персоналу. Так, заступників генерального директора заповідника Вікторії Лісничої звинувачують у зневажливому ставленні до працівників установи і некомпетентності.

Більше того, як розповіла у коментарі "Українській правді. Життя" прес-секретар заповідника Марина Ситник, пряма підлегла Влади Прокаєвої погрожувала співробітникам фізичною розправою.

[L]"Начальник служби міжнародної діяльності Катерина Єгорова разом з Владою Прокаєвою всіляко знущається над своїми співробітниками. Вони вже принесли службові записки", - сказала Марина Ситник.

На уточнююче запитання, як саме знущаються, Ситник розповіла: "Вони погрожують, наприклад, побити битою. Катерина Єгорова, пряма підлегла Прокаєвої, погрожувала своїй підлеглій побити її битою. За що? За щось, за те, що вона тупа, і вона її не розуміє".

За словами самої Лісничої у коментарі журанілстам Skrypin Production, раніше конфліктів з екм-моделлю Владою Прокаєвою у неї не було. Але все змінилось за тиждень, поки ЛІснича була на лікарняному.

І тепер Ліснича не бачить іншого виходу з ситуації крім як звільнити модель з займаної посади.

У самому заповіднику співробітники обурюються некомпетентністю Влади Литовченко-Прокаєвої.

Так, науковий співробітник заповідника Володимир Омельченко, не розуміє, як може колишня модель керувати заповідником без належних знань.

"Мені як кандидату історичних наук принаймні дивно чути, коли мені заступник генерального директора заповідника з міжнародного співробітництва (Влада Прокаєва) задає питання, чи є візантійська імперія суб’єктом чинного міжнародного гуманітарного права, ви уявляєте рівень розвитку цієї людини", - сказав він.

Водночас сама модель звинувачує гендиректора зповідника у тому, що вона взяла хабар у розмірі 50 тисяч доларів за свою посаду.

"Я можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла у мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів, за мою посаду. Особисто для міністра!", - заявила Влада в присутності журналістів ТСН.

Однак директорка заповідника одразу ж пообіцяла подати на свою заступницю до суду за брехню.

"Я на вас подаю до суду! І ще - в мене є запис на диктофоні - Михайло Андрійович (Кулиняк) запитав Владу Володимирівну: "Чи були отримані гроші якісь за посаду?". Вона сказала – "Ні"! Владо Володимирівно, ви брешете!" - запевнила Ліснича.

Крім того, Вікторія заявила, що у Прокаєвої не має таких коштів, бо вона особисто нібито сплачувала зачіску Влади у салоні.

Сам міністр культури Михайло Кулиняка на диво спокійний та запевняє, що він хабарів на брав.

"Жодних грошей ані від Вікторії Миколаївни, ані від, тим більше, Влади Прокаєвої я не отримував", - каже міністр культури.

В офіційному повідомленні на сайті Міністерства культури зазначається, що міністр "побачив, що у конфлікт втягнуто невеличкі групи співробітників, які самі себе поділяють на дві команди – "нову" та "стару".

"Але для мене найголовнішим було почути, що ці конфлікти жодним чином не впливають на результати роботи Заповідника. За підсумками нашої зустрічі я дав доручення дирекції Заповідника: протягом двох тижнів привести у порядок весь документообіг, оскільки за останні півроку було змінено чотири начальники відділу кадрів. Через два тижні ми разом із Наглядовою радою Києво-Печерського Заповідника заслухаємо звіт Вікторії Лісничої – з метою з`ясувати, як вона справляється з обов`язками генерального директора такої визначної пам`ятки культури", цитує Михайла Кулиняка його прес-служба.

Відомство також додало, що будь-які кадрові питання заповідника є виключною компетенцією генерального директора і міністерство в ці питання жодним чином не втручається.

Як відомо з січня цього року гендиректором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника є Вікторія Ліснича, яка з вересня 2010-го по жовтень 2011 року працювала заступником міністра культури.

Ліснича відома тим, що називала письменника Олеся Гончара поетом.

Реклама:

Головне сьогодні