Тест

Азаров "наїхав" на міністра культури через скандал у Лаврі

Про це заявив у п’ятницю прем’єр-міністра Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Азарова, ситуація у заповіднику "взагалі виходить "за рамки розумного".

У зв’язку з цим він доручив Кулиняку в десятиденний термін надати план дій щодо нормалізації ситуації в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Прем’єр також заявив, що ситуація у заповіднику "повинна перебувати під особливим контролем, оскільки, за його словами, не зовсім зрозуміло, на що і як витрачаються бюджетні кошти".

З 8 серпня ціна на вхідний квиток на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знизилась у 17 разів.

Замість 50 гривень, які брали за вхід раніше, тепер потрапити у заповідник можна за 3 гривні.

Як повідомляє прес-служба "таке різке зниження ціни на вхідний квиток відбулося завдяки особистому втручанню прем'єра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що проводиться дирекцією Києво-Печерського заповідника".

[L]На думку Азарова, Києво-Печерський заповідник є історичним пам'ятником загальнонаціонального значення, а не "екскурсійним бюро", де відверто заробляють на віруючих і туристів.

Як відомо, вхід у Києво-Печерський заповідник подорожчав у травні вдвічі з 25 до 50 гривень. Як розповіла в інтерв'ю "Українській правді. Життя" колишній генеральний директор заповідника, вартість вхідного квитка мала взагалі становити 62 гривні.

"У нас є фінансові розрахунки по квитках. Вони мають коштувати 62 гривні", - сказала Ліснича.

Українська правда. Життя