Тест

Нацкомісія з моралі почала досліджувати мультики для дітей

Про це повідомив у коментарі "Радіо Свобода" керівник Нацкомісії Василь Костицький.

"На окремому засіданні ми будемо розглядати питання інформаційної безпеки дітей. Зараз ми це питання лише починаємо досліджувати: будемо звертатись до науково-дослідних інститутів і до батьківської громадськості", – розповів Костицький.

Водночас теолог Андрій Юраш ситуацію довкола розгляду Нацкомісією доцільності демонстрації мультфільмів в Україні назвав недолугою. На його думку, такі "розслідування" є нонсенсом для сучасного суспільства.

"Це звернення абсолютно маргінальних релігійних груп, які не впливають радикальним чином ані на перебіг релігійного життя в Україні, як і не визначають жодні тенденції релігійного і суспільного життя. Але це у черговий раз не що інше, як недолуга спроба нав’язати суспільству певні обмеження, які у нормальному суспільстві існувати не можуть", – каже теолог.

[L]Як відомо, Національна комісія з питань захисту суспільної моралі вирішила розглянути звернення про заборону до показу в Україні кількох діснеївських мультфільмів. Серед тих, хто звернувся до членів комісії, – представники релігійної групи "Підгорецькі отці".

Як повідомив ЗМІ богослов, представник Української греко-католицької церкви отець Мирон (Бендик), група "Підгорецьких отців" відокремилась від УГКЦ, створивши власний сектантський рух у серпні 2009 року.

Перед тим, у вересні 2009 року, їх було відлучено від УГКЦ – відповідне рішення ухвалила Римська Апостольська сигнатура. Нині ж, за словами отця Мирона, "Підгорецькі отці" позиціонують себе як "паралельна структура" до УГКЦ, хоча від моменту відлучення жодного стосунку до Церкви не мають і відтак не мають права від її імені звертатись до державних інституцій.